spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Nereguli silvice la Râu Sadului. Lemn confiscat și amendă „babană”

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 1 – 7 februarie a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Sibiu, au desfășurat acțiuni specifice de control al activității desfășurate în cadrul unei societăți comerciale specializate în prelucrarea, depozitarea și comercializarea de material lemnos, cu punct de lucru în localitatea Râu Sadului.


Ca urmare a verificărilor efectuate în depozitul societății, precum și cu privire la legalitatea documentelor întocmite, polițiștii au constatat neconcordanțe între stocurile faptice și cele valorice de material lemnos.

De asemenea, polițiștii sibieni au constatat că reprezentanții societății nu dețin documente legale de proveniență pentru o parte din materialul lemnos depozitat.

Astfel, s-a dispus confiscarea valorică a 21,864 de mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 4.066 de lei, fără TVA, precum și confiscarea faptică a 139,729 mc de lemn rotund din specia molid, material predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului