11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Două premiere pe scena TNRS în luna martie: „Jocul de-a vacanța” și „Toate operele lui Molière”

Știri din Județ

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) prezintă în luna martie două premiere: „Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, regia Florin Coşuleţ, și „Toate operele lui Molière”, de Vincent Caire, regia Daniel Plier.

Biletele sunt deja disponibile online, pe www.tnrs.ro, și la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Omagiu lui Molière

Spectacolul „Toate operele lui Molière”, de Vincent Caire, regia Daniel Plier, cu Johanna Adam, Gyan Ros Zimmermann, Daniel Plier, va avea premiera în 21 martie, la ora 19:00, la Sala Studio.

„La 350 de ani de la moartea unuia dintre cei mai emblematici dramaturgi ai lumii, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu aduce un elogiu lui Molière, printr-un spectacol care esențializează opera marelui scriitor. Comemorarea artiștilor care au schimbat decisiv destinul teatrului de pretutindeni este o datorie față de însăși vocația noastră de a dărui publicului frumusețe. Molière este poate cel mai important dramaturg care ne-a învățat că râsul este o armă ce ne ajută să combatem răul social, pentru a fi mai prezenți și mai implicați în viața cotidiană. Tocmai de aceea, spectacolul creat de Daniel Plier este darul pe care teatrul sibian îl oferă în acest an spectatorilor săi, cu scopul de a-i face să redescopere savoarea și incisivitatea nemuritoare a unui scriitor care va dăinui veșnic în canonul dramaturgiei universale”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

O comedie romantică inspirată din realitate

Spectacolul „Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, regia Florin Coşuleţ, cu Ada Bicfalvi, David Cristian, Cendana Trifan, Ștefan Chelimândră, Mihai Coman, Codruța Vasiu, Florin Coșuleț va avea avanpremiera și premiera în 18, respectiv 19 martie, ora 17:00, la Sala Mare a TNRS.

„Cine sunt eu? Cine ești tu?…

O comedie romantică, inspirată dintr-o întâmplare reală, o poveste de dragoste, plină de realități imediate, accesate însă abia după ce unul dintre personaje decide să taie orice legătură de comunicare cu exteriorul – telefonul, ziarul, radioul, autobuzul. Acest personaj ascunde, cu alte cuvinte, identitatea pensiunii unde sunt cazați cei câțiva turiști, determinând astfel o izolare greu acceptată la început de către cei implicați. Însă această claustrare forțată obligă participanții la o conștientizare a clipei, a prezentului, a prezenței reale a celuilalt, născând relaționări lipsite de șabloane, de ascunzișuri, de comportamente duale caracteristice unei vieți sociale obișnuite cu disimularea. Dar, mai ales, deschide într-un mod aproape tainic o introspecție irealizabilă în condiții sociale „normale”, determinând un plonjeu spectaculos în adâncimile sentimentale, o incursiune inedită prin cotloanele umanului, scoțând la iveală, fiecărui actant, nevoia de a-și manifesta plenar sentimentele, defilând astfel cu sufletul la vedere, firesc, precum purtatul unei legături de chei.

Cine sunt eu? Cine ești tu?… întrebări de bază în exercițiul sincerității, esențiale în demersul atât de încercat al rămânerii, cel puțin, în proximitatea umanului”, spune regizorul Florin Coșuleț.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri