spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Corvin Lupu acuză intervenții evreiești și politice pentru a bloca lansarea cărții Marea Renaștere a lui Călin Georgescu la Sibiu

Știri din Județ

Aproape 200 de persoane au participat sâmbătă la lansarea la Sibiu a cărții Marea Renaștere – ieșirea din Matrix, scrisă de Călin Georgescu. La evenimentul ținut la Centrul Cultural Ion Besoiu au vorbit, pe lângă autor, prof. univ. dr. Corvin Lupu și prof. univ. dr. Cristian Troncotă, ambii cadre universitare la Lucian Blaga Sibiu specializarea Studii de securitate.


În fața unui public majoritar de pensionari, din care se remarcau multe foste cadre militare, MAI și SRI din Sibiu, Corvin Lupu a deschis evenimentul cu explicații referitoare la mutarea lansării de carte. Aceasta a fost anunțată inițial pentru Cercul Militar Sibiu, dar a trebuit mutată la Centrul Cultural Ion Besoiu. Lupu a spus că motivul a fost intervenția comunității evreiești și a unor structuri politice la conducerea MApN pentru a nu găzdui pe autor și invitații săi la lansarea de carte. „S-au făcut intervenții la Ministerul Apărării Naționale ca să fim blocați, să nu ni se accepte întâlnirea care inițial trebuia să aibă loc la Cercul Militar (…). Reprezentanții unei comunități internaționale foarte puternice care fac parte toți din aceeași etnie s-au dus și au presat acolo” a declarat Corvin Lupu.

Atât Lupu, cât și Troncotă au ținut discursuri lungi înaintea autorului cărții, Călin Georgescu. Ei au încercat să motiveze că nu sunt anit-semiți și dă dezmintă anumite afirmații făcute în presă la adresa lor. Ambii, însă, au avut discursuri cu multiple înclinații anti-semite, pro-legionare, pro-Antonescu, anti-globalizare, anti-străini (referitor la investiții și resurse), anti-COVID etc. Ca și autorul cărții, Călin Georgescu, care în lucrarea Marea Renaștere a scris o doctrină de bază a unui nou proiect de țară, cum a explicat Troncotă. „Antonescu a emis 64 de decrete în perioada 1940-1944 referitoare la evrei. (..) Nu a omorât pe nimeni, ca să îl încadrezi la Holocaust. (…) I-a descriminat (n.red. pe evrei) pozitiv. Le-a făcut un teatru cu două săli la București și Iași, Gazeta Evreiască – era singura gazetă evreiască din lume! Am avut Gazeta în arhiva de la SRI (…) după ce am plecat de la arhivă, printre alte dosare ei au dat și Gazeta Evreiască la CNSAS și acum CNSAS spun să ei nu o au!” a spus Trocotă.

Discursul lui Georgescu a fost unul mai politicianist. Deși a accentuat și el ideea de suveranitate, de naționalism, a vorbit și despre iubire și credință, dar și despre nevoia unei clase de mijloc solide și de o economie bazată pe proprietatea privată mică, pe micii meșteșugari și comercianți. A parafrazat pe Eminescu, Goga, Cioran, dar și pe Ion Gavrilă Ogoranu, luptător anticomunist din zona Făgăraș. „O țară întreagă, ca măreție, nu este doar un dar, ea se câștigă prin luptă și este vremea astăzi a celor curajoși, a învingătorilor” a spus Călin Georgescu. „Suntem un popor de oameni curajoși, de oameni puternici care s-a zidit pe temelia dragostei față de Dumnezeu”.

VIDEO exclusiv cu discursurile profesorilor Lupu, Troncotă și Călin Georgescu de la Sibiu:

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș