spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

Muzeul ASTRA Sibiu – la final programului ,,Eu ciripesc și iarna în muzeu”

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, la Muzeul ASTRA a fost derulat programul ,,Eu ciripesc și iarna în muzeu”, o acțiune specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum și hrănirea lor pe timp de iarnă. În aceasta perioadă am înregistrat un număr de 784 de vizitatori care au hrănit păsările cu semintele găsite în pungile de la intrarea principală. Vorbim despre elevi de la grădinițe, școli sau pur și simplu vizitatori care iubesc fauna din Muzeul ASTRA. Cu toții au primit hărți pentru a descoperi cu ușurință toate cele 4 locații cu 6 hrănitori amplasate în Muzeul în aer liber. La final, aceștia au primit drept răsplată un obiect handmade confecționat în atelierele educaționale interactive la Muzeul ASTRA.

Publicitate

Acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost inițiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.

Pe lânga recunoștința noastră, în mod sigur și pițigoiul mare, pițigoiul albastru, macaleandrul, ticleanul, rața mare, ciocănitoarea mare, lebăda și toate celelalte specii s-au bucurat din plin de atenția primită! 

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doar CSO Copșa Mică merge mai departe