spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan, deputat PNL Sibiu: Peste 120 de milioane de euro pentru proiectele din județ (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, deputatul PNL – Raluca Turcan a transmis către mass-media sibiană următoarele:


167 de milioane de euro este suma contractelor semnate între Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă și administrația locală sibiană, în peste 120 de proiecte în localitățile din județ.

Sunt bani proveniți din PNRR (componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local) și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Sunt investiții directe în îmbunătățirea vieții oamenilor. Vom avea drumuri mai bune, apă curentă prin extinderea sau modernizarea rețelelor de apă-canal, copiii vor merge la creșe, grădinițe și școli mai sigure, dotate cu echipamente moderne pentru desfășurarea orelor și unde facturile la energie vor fi considerabil mai mici.

O infrastructură modernă înseamnă o viață mai bună pentru sibieni și atragerea de noi investitori în comunitățile noastre.

Prin toate aceste proiecte, pentru care au fost semnate deja cererile de finanțare, Guvernul oferă un sprijin real economiei și pieței muncii locale. Se vor crea mii de locuri de muncă noi și vor crește și bugetele locale.

Prin PNRR avem următoarea situație pe contracte:

•          C10 – Fondul Local – 104 proiecte semnate în valoare totală de 72,8 milioane de euro;

•          C5 – Valul Renovării – 21 de proiecte semnate și 2 în procedură de evaluare în suma totală de 53 de milioane de euro.

În plus, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Guvernul alocă fonduri consistente pentru lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor și podurilor, a rețelelor de apă-canal și de reabilitare a trotuarelor și iluminatului public.

•          Prin această linie de finanțare avem alocată pentru județul Sibiu suma de 42 milioane de euro pentru 17 proiecte. Alte 30 de proiecte sunt în lucru și așteaptă să fie semnate în viitorul apropiat.

Mă bucur că un program la care am lucrat împreună cu Marcel Boloș, ministrul fondurilor europene, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este astăzi pus în practică și oferă o centură de siguranță dezvoltării fiecărei comunități în parte. Prin PNRR fiecare român va beneficia, într-un fel sau altul, de un sprijin real, fie că vorbim de investiții în infrastructură, energie verde, locuri noi de muncă sau un sistem medical sau social la standarde europene.

Acestea sunt proiecte pentru oameni, semnate și finanțate pentru Sibiu în mandatul premierului liberal Nicolae Ciucă.

Toate aceste proiecte nu ar fi fost posibile fără primarii din Sibiu și fără Consiliul Județean care au lucrat la fiecare dosar din timp și pe umerii cărora sunt sute de proiecte care vor trebui gestionate cu maximă grijă față de banii publici.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?