spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Simpozion Județean organizat de Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

La data de 9 februarie 2023, Casa Corpului Didactic din Sibiu a fost gazda Simpozionului Județean Școala mea – bullying-free zone: exemple de bune practici, organizat de Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă educaţională Sibiu.

Simpozionul este parte integrantă a proiectului Erasmus KA122 Stop bullying. Start incluziune, proiect cu numărul 2021-1-RO01-KA122-SCH-000014277, desfăşurat la CNOG în perioada decembrie 2021-mai 2023, ale cărui obiective sunt prevenirea şi reducerea fenomenului de bullying, prin conştientizarea elevilor, dar şi rezolvarea situaţiilor în care apare acest fenomen, creşterea gradului de incluziune a elevilor discriminaţi din diverse motive (etnie/religie/aspect etc.) sau victime ale bullying-ului, pentru a crea un mediu sigur și relații pozitive între elevi. Simpozionul a marcat, totodată, și Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, sărbătorită în fiecare an la data de 30 ianuarie.

Simpozionul s-a desfăşurat pe două secţiuni: prima a presupus prezentarea de lucrări pe tema bullying-ului, articole de specialitate, studii de caz, exemple de bune practici, jocuri didactice, cu aplicabilitate în activitatea educațională la catedră, care vor fi publicate într-un volum cu ISSN, iar la cea de-a doua, cadrele didactice din județ putând participa la un workshop pe această temă.

Programul simpozionului a fost deschis de alocuţiunile reprezentanţilor instituţiilor organizatoare:  prof. Mirela-Cristina Mateescu (Coordonator de proiect), prof. Mirela-Maria Iancu (Director CCD Sibiu), prof. Nicoleta-Elena Maier (Director C.N.O.G. Sibiu), prof. Anca Voineag (Inspector I.S.J. Sibiu), prof. dr. Valeria Ecaterina Purcia – prezentare cadru legislativ (Director CJRAE Sibiu).

Lucrările prezentate au ilustrat preocuparea cadrelor didactice pentru tema pusă în discuţie, la copii de niveluri diferite de vârstă, preşcolari şi elevi, vizând autocunoaşterea, comunicarea, relaţionarea şi dezvoltarea personală, cultivarea emoţiilor pozitive, crearea de experienţe favorabile amplificării stării de bine, în vederea evitării şi rezolvării situaţiilor de bullying, fenomen care este tot mai des întâlnit în şcoala românească. Directori de instituţii, grădiniţe sau licee, profesori sau consilieri şcolari au împărtăşit din experienţele proprii sau au prezentat instrumente pentru prevenirea, identificarea şi combaterea cazurilor de bullying sau cyberbullying în şcoală.

Activităţile de workshop au fost coordonate de către profesorii care au participat la mobilităţi în cadrul proiectului: Prof. Ana-Maria Minea, Prof. Mădălina Sibișan, Prof. Oțoiu Ileana, Prof. Camelia Galaftion, Prof. dr. Maria Canțer şi care au implicat în activităţi antrenante peste 30 de profesori prezenţi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului