spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Cazul Angelika de la Sibiu devine Elodia 2

Știri din Județ

Publicitate

Cred că puțini sunt românii care să nu fi auzit de cazul Elodia. Mai ales că presa a mediatizat respectivul caz de dispariție a unei femei luni de zile. De o lună, la Sibiu, avem parte de un alt caz misterios de dispariție. O studentă din Brașov, Angelika Maurer a dispărut și autoritățile nu o pot găsi de aproape o lună de zile. SIBIU INDEPENDENT a publicat numeroase materiale despre această dispariție și continuă să urmărească îndeaproape cursul anchetei.

Publicitate

Pentru cei care nu știu toate detaliile cazului am făcut un rezumat pe date al dispariției studentei Angelika Maurer:

5 februarie – familia are ultimul contact telefonic cu fata

7 februarie – Angelika are ultimul contact cunoscut cu un coleg de la facultate

8 februarie, ora 7.30 – Angelika pleacă de la internatul unde locuia de pe strada Mitropoliei. Este surprinsă de camerele de supraveghere la ieșirea din Sibiu spre Poplaca. Drumul parcurs până unde mai târziu a fost găsit telefonul în Pădurea Dumbrava, dincolo de Uzina de Apă, a fost lung de 7 km și anevoios, fiind încă multă zăpadă și gheață. Acest drum putea fi parcurs în minim 1 oră și 30 de minute.

13 februarie – personal al Universității sună mama fetei pentru a se interesa de absența ei de la ore. Mama se pare sunase în zilele anterioare fata de mai multe ori, fără succes. Mama anunță un frate al fetei din zonă, să o caute.

14 februarie – Fratele o caută la cămin, fără succes

15 februarie – Fratele anunță dispariția la Poliție, dar refuză să fie trecută pe sistemul public de dispariții

17 februarie – Fratele acceptă să fie trecută Angelika pe sistemul public de dispariții și Poliția publică datele ei pe site și trimite informația presei locale

24 februarie – în urma detectării ultimei locații a telefonului fetei de firma de către telefonie mobilă, Polițiștii găsesc portofelul, o țigară electronică, ochelarii și telefonul toate în două locații la aproximativ 100 de metri unele de altele, în Pădurea Dumbrava, după Uzina de Apă. La aceste căutări au fost implicați și voluntari de la cluburi private de pasionați de auto 4×4 și altele asemenea.

28 februarie – 2 martie – Polițiștii, alături de voluntari și personal de la alte instituții fac o căutare extisnă în zona din Pădurea Dumbrava din apropierea locului unde a fost găsit telefonul, fără succes. Este implicat în a treia zi de căutări și un elicopter, dar și câini.

25 februarie – 10 martie – Polițiștii o caută pe studentă la stâne și mănăstiri din zona Sibiului

3 martie – Polițiștii dau publicității ultimele imagini suprinse de camerele de supraveghere în care se vede o parte a traseului parcurs de Angelika de la cămin spre cartierul Valea Aurie.

11 martie – Polițiștii și voluntari cu vehicule 4×4 caută zona Pădurii Dumbrava de peste drum de intrarea în Muzeul ASTRA

Ancheta Poliției continuă.

Dacă citim acest desfășurător al dispariției apar inerent o sumedenie de întrebări. Oameni din Sibiu, Brașov, dar și din restul României se interesează tot mai mult de acest caz, mai ales datorită mediatizării locale și naționale. Și întrebările oamenilor, unele pline de logică, curg.

De ce familia nu a anunțat dispariția mai devreme? Aici motivația poate fi normală. Nu toate familiile țin legătura zilnic, chiar și telefonic.

De ce autoritățile în primul anunț pe grupuri private de colaboratori voluntari la astfel de căutări a scris că studenta suferă de probleme psihice? Lucru nedovedit cu acte. Argumentul inițial a fost că era depresivă, dar asta nu știm de la doctori, ci de la polițiști…

De ce se ia în calcul doar posibilitatea dispariției văzută ca o fugă de lume sau o posibilă sinucidere? De ce nu și o posibilă crimă? Normal că polițiștii nu dau opiniei publice toate datele anchetei, dar faptul că portofelul, telefonul și ochelarii au fost găsite într-un loc din Pădurea Dumbrava poate fi un punct de plecare.

De ce autoritățile au demarat căutările în teren la 9 zile de la anunțarea dispariției de familie? Un posibil răspuns este birocrația specific românească. Până s-au făcut actele, până s-a contactat firma de telefonie etc.

Și lista întrebărilor poate continua. Ori toate aceste întrebări rămase, încă, fără răspuns de la autorități, nasc un nou caz Elodia, de data aceasta la Sibiu. Mai ales că Angelika este tot dispărută. Poate și aici vom avea parte de clarvăzători, detectivi privați și alți oameni specializați în astfel de căutări din diferite domenii mai mult sau mai puțin ortodoxe care vor dori să își aducă și ei contribuția. Mai ales că autoritățile par, ca și în cazul Elodia, depășite de situație.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare