12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

1.20 pe etilotest – S-a terminat cu șmecheria din traficul sibian. Rețineri și dosare penale

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


La data de 14 martie, în jurul orei 22:30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Metalurgiștilor, în apropiere de intersecția cu strada Distribuției, un sibian în vârstă de 47 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp. Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au reținut un bărbat în vârstă de 26 de ani, din municipiul Sibiu, cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier. În fapt, în zilele de 12 și 13 martie, pe raza localităților Turnu Roșu, respectiv Tălmaciu, sibianul a fost surprins de către polițiști în timp ce conducea un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce. În ambele cazuri s-au deschis dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar la data de 14 martie, în baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.

Ziua ghinionistă a continuat și în jurul orei 18:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism al cărui conducător auto a fost surprins neacordând prioritate unui pieton aflat în traversarea părții carosabile pe trecerea pentru pietoni amplasată la intersecția străzilor Hermann Oberth și Constituției. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

La data de 14 martie, în jurul orei 21:00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Metalurgiștilor de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din jud. Hunedoara.

Testarea șoferului cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC-5, canabis, hunedoreanul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri