10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

EXCLUSIV: Mama bebelușului abandonat a dus copilul la spital de 3 ori în zilele dinaintea părăsirii lui

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a aflat din surse oficiale că mama bebelușului abandonat pe drumul spre satul Boarta în 7 martie a dus copilul la Spitalul Municipal Mediaș de 3 ori în zilele dinaintea evenimentului. Persoane apropiate mamei ne-au declarat că aceasta a anunțat prin apel la 112 că vrea să abandoneze copilul.


Serviciul de Telecomunicații Speciale ne-a informat că mama bebelușului a apelat la 112 în 26 februarie, 1 martie și 2 martie. Toate apelurile au fost în jurul prânzului. ” În cele trei cazuri au fost semnalate situații ce implică un bebeluș și apelanta anunța probleme medicale ale minorului. (…) operatorul STS al Serviciului de urgență 112 a transferat apelurile, spre competentă soluționare, către Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu”, se precizează în răspunsul oferit de STS. La fiecare apel Serviciul de Ambulanță a trimis echipaj la adresa indicată din Târnava pentru a prelua mama și copilul. Aceștia au fost duși la Spitalul Municipal Mediaș, cel mai apropiat cu secție de pediatrie.

Dr. Ilieș Sabina, șefa secției pediatrie a Spitalului Municipal Mediaș ne-a confirmat că tânăra mamă a ajuns cu bebelușul de 3 ori, în datele mai sus amintite la serviciul de gardă al secției Pediatrie. În 26 februarie, medicii au propus internarea, dar mama a refuzat. Apoi a revenit în 1 și 2 martie, iar medicii au stabilit că bebelușul avea colici abdominale, care nu impuneau internarea. Medicii neagă faptul că mama ar fi spus vreodată la spital că dorește să abandoneze copilul.

Abia în 7 martie, când bebelușul a fost găsit de niște muncitori în șanț, acesta a fost luat de un echipaj de Poliție și dus la mama acestuia. Apoi cu mama împreună polițiștii au dus bebelușul la Spitalul Municipal Mediaș unde au fost anunțați și cei de la Protecția Copilului Sibiu.

În urma articolelor și imaginilor video publicate de SIBIU INDEPENDENT sute de oameni ne-au transmis mesaje că doresc adoptarea bebelușului. Protecția Copilului Sibiu a precizat că după ce copilul va fi stabilizat în spital va fi predat unui asistent maternal profesionist spre îngrijire.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri