spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Revino mai energic după vacanța Paște! Top 4 reguli de integrat în concediul de sărbători

Știri din Județ

Publicitate

Sărbătorile de Paște sunt unul dintre motivele pentru care iubim primăvara. Paștele este prilejul perfect pentru a petrece timp alături de oamenii pe care îi vezi mai rar în cursul anului. Este ocazia perfectă pentru a savura preparatele tradiționale, a oferi cadouri sau pentru a călători în locuri pline de tradiții. Totodată, această perioadă a anului aduce cu sine excese de tot felul, de la cele alimentare, nopțile albe și până la lipsa acută a exercițiilor fizice. Corpul și psihicul trebuie îngrijite indiferent de momentul anului, deoarece consecințele dăunătoare asupra sănătății vor fi la fel de severe, fie că sunt sărbătorile, fie că e o zi oarecare din lună. Bucură-te de sărbătoarea preferată a primăverii și menajează-ți sănătatea fără să faci rabat de la micile plăceri.


Cum să-ți revii rapid după sărbătorile de Paște?

Urmează câteva reguli simple prin care creezi un echilibru, eviți excesele de orice fel și îți menții silueta perfectă pentru vacanța de vară.

  • Imunizează-te prin relaxare activă

Imunitatea este ultimul lucru la care se gândesc oamenii în vacanța de sărbători. Cu toate acestea, poți foarte simplu să te imunizezi dacă respecți zilnic următoarele tabieturi. Chiar dacă masa este plină de bunătăți tradiționale și dulciuri ademenitoare, fă loc pe farfurie și pentru fructe și legume. Atunci e și sezonul lor, deci un bol de legume, un fresh sau smoothie de fructe îți asigură aportul de vitamine de care organismul îți va fi recunoscător.

Profită de vremea prietenoasă și ieși în natură să admiri cum renaște natura. Pe lângă că îți dăruiești o doză puternică de oxigen, acum îți pui în mișcare sângele și previi atrofierea mușchilor. Apropo de prevenirea atrofierii musculare, masajul oferă aceleași beneficii ca și sportul. De fapt, scaunele cu role de masaj și încălzire împreună cu sportul compun o formulă eficientă de odihnă activă. Află că, cele mai calitative fotolii de masaj nu au programe prestabilite, ci funcții personalizabile pentru fiecare zonă a corpului. Descoperă cu Fujiiryoki.ro, fotoliile japoneze de masaj cu mecanism de scanare morfologică a coloanei vertebrale și a umerilor!   

  • Hidratează-te inteligent

Senzația de sete este deja un indicator pentru un organism deja deshidratat. Așadar, nu aștepta ,,să-ți fie sete’’, ci ai grijă să consumi apă și alimente cu conținut ridicat de apă. O idee hrănitoare și hidratantă sunt mixurile de legume (castraveți, roșii, țelină, ardei gras), fructe (fructe de pădure, citrice, pepeni) care îți mențin organismul hidratat dacă nu-ți place gustul apei. 

  • Experimentează o atmosferă nouă de Paște

Profită de zilele libere și sărbătorește Paștele în afara casei. Poate fi o zonă unde se respectă tradițiile și unde astfel atmosfera festivă e la ea acasă. Ori, dacă vrei să te detașezi de nebunia sărbătorilor sau de aglomerația urbană, atunci mergi pe malul mării, undeva unde nu ai mai fost sau într-un city-break. Sunt suficiente 4-5 zile pentru a-ți da restart, a-ți încărca bateriile și pentru a reveni la birou cu mai multă energie. În plus, acum ai ocazia să petreci Paștele într-un mod diferit față de alți ani. 

  • Igienizează și emoțiile, nu doar casa

De sărbători, majoritatea persoanelor își fac mai multe griji în privința kilogramelor în plus, dar uită că și sănătatea emoțională trebuie protejată. Începe igiena mentală cu interacțiunile sociale. Studiile susțin că relațiile sociale de calitate combat simptomele depresiei cu care multă lume se confruntă în preajma sărbătorilor. În plus, conexiunile între oameni îmbunătățesc funcțiile cognitive, dezvoltă abilitățile de comunicare și ameliorează anxietatea. Propune-ți deci, ca anul acesta să faci vizite de plăcere și mai puțin din obligație. De fapt, exclude orice înseamnă obligație. Nu ai reușit să bifezi toată lista de cumpărături? Nu te atrage să faci vizite unor oameni pe care abia îi vezi în timpul anului? Nu ai terminat curățenia generală de sărbători? Nu pune presiune pe tine dacă nu e cazul, ia lucrurile ușor și înconjoară-te de oameni care aduc un plus de valoare în viața ta.    

Schimbă-ți viziunea asupra sărbătorilor și transformă aceste ocazii importante într-un prilej ideal de a începe un stil de viață sănătos prin obiceiuri noi. O să fii surprins de cât de bine te vei simți după această perioadă plină, în care oamenii pun pe ei înșiși mai multă presiune, decât clipe de repaus.

Sursa foto: unsplash.com, fujiiryoki.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri