spot_img
12.4 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

PSD Sibiu: Au fost depuse oferte pentru toate tronsoanele Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Biroul de presă al PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate

Autostrada Sibiu – Făgăraș (în lungime de 68,31 km) se află în faza de evaluare a celor 21 de oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane. Întregul proiect de autostradă, în valoare de aproximativ 7 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș sunt:

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G) (14,25 km). În 16.03.2023 a avut loc depunerea ofertelor (5 societăți).

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) (19,92 km). În 27.02.2023 a avut loc depunerea ofertelor (6 societăți).

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km). În 28.02.2023 a avut loc depunerea ofertelor (4 societăți).

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1 (16,26 km). În 29.11.2022 a avut loc depunerea ofertelor (6 societăți):

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

“M-am întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care m-a asigurat că ritmul de lucru pe care l-a impus la minister a determinat accelerarea absorbției de fonduri europene. În 2022, au fost semnate contracte pe fonduri europene cu o valoare-record de peste 10,2 miliarde de euro. În prezent, sunt în execuție 600 de kilometri de autostradă și drumuri expres și încă 335 de kilometri în licitație.

Sorin Grindeanu este un ministru performant! O demonstrează cifrele, care nu pot fi contestate. Dacă facem o comparație între mandatul actualului ministru al Transporturilor și anii anteriori, constatăm că Sorin Grindeanu și echipa sa au reușit, într-un an, o absorbție a fondurilor europene echivalentă cu cifrele înregistrate de predecesorii săi în 5 ani. Investițiile atrase în sectorul Transporturilor sunt foarte importante deoarece contribuie la sprijinirea economiei românești”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA