spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Orașul Agnita găzduiește Festivalul Hârtibăcenilor, ediția a XVI-a

Știri din Județ

Publicitate

Festivalul Hârtibăcenilor, un eveniment inițiat și implementat prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul Agendei pentru Cultură, va aduce din nou bucurie și culoare în inimile locuitorilor din Valea Hartibaciului. Primul spectacol din cadrul ediției a XVI-a a Festivalului va avea loc în data de 23 aprilie, începând cu ora 16:00, în Piața Republicii din Agnita.

Festivalul aduce în fața publicului ansambluri folclorice din localitățile componente ale ADI Valea Hartibaciului: Ansamblurile ”Cununa” și ”Cununa Veterani”, din Agnita, Ansamblul de dansuri din comuna Alțâna, Ansamblul de dansuri din comuna Bîrghiș, Ansamblul de dansuri din comuna Brădeni, Ansamblul de dansuri din comuna Bruiu, Ansamblul de dansuri din comuna Chirpăr, Ansamblul de dansuri din comuna Iacobeni, Ansamblul de dansuri din comuna Merghindeal, Ansamblul folcloric ”Mlădițele”, din comuna Nocrich, Ansamblul ”Veselia”, din comuna Roșia, Ansamblul folcloric ”Florile Visei”, din comuna Șeica Mare, precum și soliști invitați – Marcel Părău Brâncovean, Tin Vasilescu și Ioana Bogdan Roman.

Valea Hârtibaciului este recunoscută în plan regional și național pentru nestematele culturii tradiționale, păstrate încă în comunitățile din acest areal. Festivalul omagiază acest bogat tezaur, propunându-și să îl aducă în prim-plan și să faciliteze transmiterea lui spre tinerele generații.

”Festivalul Hârtibăcenilor are un rol deosebit în dezvoltarea comunității noastre, prin valorificarea culturii și identității culturale, contribuind la consolidarea acesteia. Sunt bucuros să găzduiesc duminică, 23 aprilie, un astfel de festival în orașul nostru, care ilustrează tradiția și cultura noastră și încântat că putem sărbători împreună cu toți cei prezenți momente frumoase, de neuitat.”, a declarat Schiau-Gull Alin-Ciprian, primarul orașului Agnita.

„Comunitățile județului Sibiu știu să păstreze și să celebreze tradițiile locale, iar locuitorii de pe Valea Hârtibaciului nu fac excepție. Festivalul Hârtibăcenilor este o ocazie de a ne bucura de specificul acestei minunate zone a județului nostru și de a aduce oameni împreună în cântec și joc. Felicit organizatorii și doresc hârtibăcenilor un festival plin de voie bună!”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Pe parcursul anului, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului este partener în organizarea mai multor spectacole dedicate Festivalului Hârtibăcenilor, în asociere cu localitățile din cadrul zonei etnografice, următorul eveniment având loc în comuna Iacobeni, pe 27-28 mai 2023.


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri