14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Special Olympics pentru elevii sibieni

Știri din Județ

Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială ”N. Iorga”, CSEI Nr. 1 și Special Olympics Unified Champion Schools® au pus bazele unui parteneria menit să sprijine crearea unui mediu școlar incluziv pentru elevii cu și fără dizabilități. Proiectul își propune prin activități diverse să crească gradul de conştientizare în instituțiile partenere cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea se promovează un climat şcolar bazat pe acceptare, toleranță, incluziune şi respect.

Programul este sprijinit de Înălțimea Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Prințul Moștenitor al Abu Dhabi și Adjunctul Comandantului Suprem al Forțelor armate ale Emiratelor Arabe prin Special Olympics International.

Mâine, 10 mai, în intervalul orar 09.00 – 12.00 la Sala Transilvania, fiecare instituție parteneră va participa cu o echipă formată din copiii sportivi Special Olympics și colegii lor, de aceeași vârstă, la o serie de competiții sportive.

Seria competițiilor va fi deschisă de trupa de dans a Școlii Gimnaziale Nr. 13 Sibiu, trupă în care o regăsim pe Adriana.

În paralel, la Centrul de Reuniune Academică al Universității Lucian Blaga, din Sibiu, din str. Banatului Nr. 16, se desfășoară conferința tinerilor leaderi. De aici, vor fi selectați tineri, care alături de profesorii lor să aducă reale transformări în școlile în care învață, ajutând la integrarea colegilor care au nevoie de acest proces.

„Mulțumiri se aduc tuturor partenerilor implicați și conducerii Sălii Transilvania pentru modul profesionist în care a răspuns solicitării de a veni în sprijinul evenimentului și de a pune la dispoziție spațiul destinat activităților sportive” a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 13, Sibiu, prof. Cătălina-Ioana Stancu.

FOTO ilustrare: Special Olympics Unified Champion Schools®

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Bună seara! O acțiune foarte emoționantă, sper sa se repete! Clasa fetitei mele de la N. Iorga a participat astăzi . Fetita îmi spune ca a învățat un lucru important astăzi: Toți copii sunt talentati, deștepti și frumoși! Mulțumim d-nei dirigente Dobrescu Alina .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri