spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

TĂLMACIU: Parcul din colțul străzii, un proiect inedit

Știri din Județ

Publicitate

Tânărul primar al orașului Tălmaciu, Ioan Oancea a inițiat alături de școala din localitate proiectul „Parcul din colțul străzii”. Ideea este de a fructifica fiecare bucățică de zonă verde din oraș și a o amenaja ca un spațiu tip parc.


Angajații Primăriei au pregătit terenul, iar copii din clasele a V-a A și a V-a B au realizat amenjarea primului astfel de parc în Săptămâna Verde. Astfel elevii au profitat la maxim de programul educațional introdus de Ministerul Educației și alături de cei din Primărie au plantat și au amenajat întregul parc.

Aflat pe strada Gheorghe Lazăr, chiar lângă trecerea pe sub calea ferată, zona era abandonată. Acum aduce plus valoare prin băncuțe, copaci, trandafiri. „Treptat vrem să replicăm acest proiect în mai multe zone din oraș. Mergem pe ideea de a implica și elevii în aceste activități. Sperăm că astfel ei vor înțelege pe viitor importanța protejării acestor zone verzi. Iar respectul pentru natură și frumos se insuflă și prin muncă, nu doar prin teorie. Copiii au fost foarte încântați!” ne-a declarat primarul orașului Tălmaciu, Ioan Oancea.

FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri