spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

„Mame în acțiune” aduce claritate și suport mamelor din Sibiu pentru regăsirea drumului profesional

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Sprijin pentru Mame derulează în perioada 18 mai – 21 iunie 2023, proiectul „Mame în acțiune” cu scopul de a oferi sprijin femeilor care își doresc să se reintegreze pe piața muncii după încheierea concediul de maternitate, prin întoarcerea la vechiul loc de muncă, reconversie profesională sau deschiderea propriei afaceri. În cadrul acestui proiect, vor fi organizate 6 ateliere săptămânale, cu participare gratuită, pe teme de interes pentru mamele care își doresc o schimbare în plan profesional. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.


Prin intermediul acțiunilor sale, proiectul își propune să ofere mamelor participante informațiile și instrumentele necesare pentru: a-și stabili obiectivele profesionale, a descoperi noi abilități și valori personale legate de domeniul profesional, a căuta oportunități de muncă sau pentru a începe o afacere pe cont propriu, pentru a-și crea o prezentare personală, dar și pentru a crește stima de sine și a acționa.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Mamele se confruntă cu o serie de dificultăți legate de întoarcerea la muncă după încheierea concediului de creștere și îngrijire copil precum: dificultatea găsirii unui loc de muncă cu program flexibil; schimbarea așteptărilor, valorilor personale sau nevoilor mamei, dar și cu o insuficiență a locurilor în creșe pentru copii care le forțează să găsească surse alternative de venit. De asemenea, acestea se confruntă cu greutăți când vine vorba de identificarea de resurse informaționale de sprijin pentru reintegrare pe piața muncii sau reconversia profesională, toate acestea ducând la creșterea nivelului de stres și anxietate. Prin acest proiect ne dorim să aducem acestor mame informații, sprijin, consiliere vocațională și ghidaj în regăsirea drumului profesional”, spune Corina David, președinta Asociației Sprijin pentru Mame.

Cele 6 ateliere din cadrul proiectului „Mame în acțiune” vor fi susținute de psihologi, consilieri vocaționali, specialiști în resurse umane și marketing personal.

Datele programate pentru ateliere sunt următoarele:

1. Obiective în carieră: de la nesiguranță la claritate – joi, 18 mai, în intervalul orar 17:30 – 19:30, susținut de Mirela Popescu, psiholog, psihoterapeut și trainer. Pentru acest atelier, înscrierile se pot face online, la adresa: https://tinyurl.com/mtbvf9rc;

2. Consiliere vocațională: de la blocaj la împlinire profesională – joi, 25 mai, în intervalul orar 17:30 – 19:30, cu Mirela Popescu, psiholog, psihoterapeut și trainer;

3. Rolul maternității în creșterea stimei de sine a femeii – marți, 30 mai, între orele 17:30 – 19:30, cu Alexandra Banciu, psiholog și psihoterapeut;

4. Resursele personale: ce te face esențială acasă și la job? – sâmbătă, 10 iunie, între orele 10:30 – 12:30, cu Alexandra Banciu, psiholog și psihoterapeut;

5. Provocările unui nou loc de muncă – miercuri, 14 iunie, între orele 17:30 – 19:30, cu Flaviu Boerescu, managing partner RecrutArt Sibiu;

6. Start afaceri creative de acasă. De la mamă la ARTEprenoare – miercuri, 21 iunie, între orele 17:30 – 19:30, cu Andrada Săftescu, artist și fondator al Heartwarming Marketing.

Toate atelierele vor fi organizate la sediul Atu Toys Sibiu (str. 9 Mai, nr. 10), iar detaliile specifice pentru fiecare atelier vor fi disponibile pe pagina de Facebook a Asociației Sprijin pentru Mame (https://www.facebook.com/AsociatiaSprijinPentruMame).

Contact

Corina David – președinte Asociația Sprijin pentru Mame

Email: corina@sprijinpentrumame.ro

Tel: 0724.216.991

Asociația Sprijin pentru Mame este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2016, în Sibiu și are ca scop informarea, consilierea și sprijinirea familiilor (părinți și copii) pe plan social, educațional și psihologic. Asociația sprijină dezvoltarea sănătoasă a familiei prin oferirea de informații și bune practici din domeniile: psihologie, dezvoltare personală, parenting, educație informală și nonformală, naștere și alăptare, puericultură și creșterea copiilor, nutriție, sănătate, stil de viață, cuplu și familie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor