20.2 C
Sibiu
vineri, 12 aprilie, 2024

USR Sibiu: Cazul Iordănescu ne ridică noi semne de întrebare privind concursurile organizate de Consiliul Județean pentru diferite funcții publice (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Unul dintre numeroasele dosare penale care au ca obiect infracțiunile de corupție din județul Sibiu ne-a atras atenția în ultimele zile, pentru că are în postura de inculpat o persoană care s-a bucurat de susținerea necondiționată a conducerii PNL Sibiu, pe perioada în care a desfășurat activități plătite din banii Consiliului Județean Sibiu.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Eugen Iordănescu – fost director al Camerei de Comerț și Industrie Sibiu și membru în mai multe comisii de concurs pentru funcții din instituții subordonate Consiliului Județean Sibiu – sunt tipice pentru corupția din România (folosire a influenței pentru a obține bani sau foloase necuvenite, dare de mită și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității pentru a obține foloase necuvenite) și ne produc indignare așa cum se întâmplă de fiecare dată când auzim de astfel de cazuri.

Cazul este deja de notorietate în Sibiu, însă faptul că ancheta penală s-a finalizat, iar inculpatul a fost trimis în judecată, ne-a determinat să tragem un nou semnal de alarmă.

Este neîndoielnic faptul că vinovăția lui Eugen Iordănescu – atât în acest caz, cât și în celelalte care rămân în urmărire penală la Parchet – va fi stabilită doar de judecători, pe parcursul procesului penal care începe odată cu trimiterea lui în judecată de către procurori.

Până atunci, vrem să atragem atenția asupra problemelor de imagine pe care actuala conducere a Consiliului Județean le-a creat – instituției în sine și Sibiului în general – prin angajarea și, mai ales, prin susținerea cu îndârjire a acestei persoane în pozițiile-cheie chiar și după ce procurorii au documentat faptele comise. Și vorbim aici, nici mai mult, nici mai puțin, despre faptul că Eugen Iordănescu i-a transmis, după cum spun procurorii, soluțiile din concurs unuia dintre candidați, pentru a-l favoriza.

„Este o situație care mă face să mă întreb încă o dată câte concursuri organizate de Consiliul Județean Sibiu au fost derulate sub semnul aranjamentelor de acest gen, fără ca opinia publică să afle despre ele. Pentru că, pe lângă cele câteva care ne-au trezit suspiciuni și care au generat comentarii în spațiul public de-a lungul timpului, multe altele s-au desfășurat departe de ochii noștri, de cei ai presei și ai publicului”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

În directă legătură cu actualul dosar, vrem să amintim și faptul că Eugen Iordănescu s-a confruntat cu acuzația – confirmată fără echivoc de CNSAS și apoi de Justiție – privind statutul acestuia de colaborator al fostei Securități, o poziție deloc onorantă, imorală chiar, pentru o persoană publică, plătită din bani publici. Ca urmare a acestei decizii a CNSAS, USR a cerut încă din 2021 retragerea lui Eugen Iordănescu din funcțiile deținute în Consiliul Județean Sibiu însă PNL a preferat să-i permită acestuia să se ocupe în continuare de concursul pentru ocuparea unor funcții în Consiliul de Administrație al Aeroportului Sibiu și de concursul pentru ocuparea unor funcții de conducere la Drumuri și Poduri, adică exact cele vizate de dosarul de la Parchet.

Sibienii nu trebuie să uite nicio clipă faptul că principalul susținător și persoana care l-a desemnat pe Eugen Iordănescu în aceste funcții a fost Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și totodată vicepreședintă a PNL Sibiu. Considerăm și acum, așa cum am spus-o și atunci, că prin deciziile sale a creat un prejudiciu uriaș instituției Consiliul Județean Sibiu, județului Sibiu și locuitorilor lui și a arătat încă o dată că PNL se simte mult mai bine în prezența persoanelor corupte, care de multe ori sunt și membri de partid.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Doamna Cibu, cu tot respectul, înțeleg ca faceți politică, dar înainte sa faceți astfel de afirmații mai documentați-va. Altfel riscați sa fiți penibilă. Poate ar fi bine sa discutați si dezbateti în ședință publică de CJ acest subiect. Sa vedem și noi pământenii dacă aveți dreptate sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș

Helmut Lerner, noul viceprimar al Sibiului

Corina Bokor,  demisă