19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Profesorii aflați în grevă critică apariția lui Carmen Iohannis

Știri din Județ

Mai mulți profesori aflați în grevă la Sibiu au comentat gestul soției președintelui, Carmen Iohannis de a veni la o întâlnire cu președintele Germaniei cu un grup de elevi. Deși Carmen Iohannis a anunțat de la început că nu va face grevă, profesorii care fac grevă o critică.


La ieșirea din sediul FDGR a președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, acesta era așteptat afară de Carmen Iohannis alături de o parte din elevii săi. Aceștia au venit de la Colegiul Gheorghe Lazăr, situat în apropiere, unde doamna Iohannis predă engleza.

„Nu am venit aici să discutăm evenimente politice, suntem aici, alături de copii să ne întâlnim cu cei doi președinți, să ne bucurăm de prezența lor”, a declarat Carmen Iohannis, la solicitarea jurnaliștilor prezenți.

În acest timp, la București, profesorii organizau un miting de protest. Reamintim că majoritatea profesorilor din România sunt în grevă generală de 4 zile. Astăzi au avut loc mitinguri în multe județe din țară. Profesorii au decis să iasă în stradă la Sibiu abia vineri.

Președintele Iohannis, când s-a întâlnit cu elevii, alături de omologul său german, a încercat o glumă: „Vedeți că până și greva are ceva avantaje”.

După întâlnirea cu Carmen Iohannis, președinții Germaniei și României au făcut o vizită și la Colegiul Brukenthal. Aici au fost întâmpinați de elevi în costume săsești. În interior au avut loc discuții cu elevi și profesori. Aceștia au venit voluntar la școală, pentru întâlnire, au declarat surse din cadrul Colegiului.

Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier während eines Staatsbesuchs in Rumänien/Gespräch mit Schülerinnen und Schülern des Samuel-von-Brukenthal-Gymnasiums
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri