spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Profesorii sibieni au protestat în fața Prefecturii

Știri din Județ

Publicitate

Profesorii din județul Sibiu, membrii de sindicat, au protestat astăzi în fața Prefecturii. Aceștia sunt în grevă generală de luni și cer, în principal, mărirea salariilor. Peste 500 de profesori au blocat aproape total strada din fața Prefecturii. Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu i-a primit la discuții.


La fel ca în toate marile orașe din țară, profesorii au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari. Majoritatea protestelor au avut loc ieri. Cei de la Sibiu au ales ziua de vineri pentru a nu deranja vizita oficială a președintelui Germaniei de ieri.

La protestul de la Sibiu, alături de profesori au venit și reprezentanți ai asociațiilor de părinți din unele școli. Unii chiar însoțiți de copii, pentru a susține drepturile profesorilor.

Preşedintele Federaţiei sindicatelor din educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat la începutul grevei generale că profesorii debutanţi ar trebui să aibă salarii echivalente salariului mediu pe economie, în timp ce salariul net unui profesor aflat la final de carieră ar trebui să ajungă la aproape 7000 de lei lunar.

El a dat exemple de salarii actuale în educație: cel mult 2000 de lei pentru personalul nedidactic (îngrijitoare, bucătărese, infirmiere, fochişti), 2580 de lei salariul unui profesor debutant, la care se adaugă alocaţia de hrană, ajungându-se la aproximativ 2700 lei, aproape 3800 de lei pentru un profesor cu gradul didactic I şi vechime de 25 de ani şi 4200 – 4500 de lei net pentru un cadru didactic aflat la final de carieră.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor