spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Au predat cheia la finele clasei a XII-a, dar nu știu când dau BAC-ul

Știri din Județ

Publicitate

Elevii claselor a XII-a din Sibiu au avut ieri, oficial, ultima zi de școală. Liceele din județ au organizat ceremonii de predare a cheii, un gest tradițional de predare a ștafetei între generații de la elevii claselor a XII-a la cei de a IX-a. Dar elevii nu știu când vor da Bacalaureatul. Nici când vor avea mediile încheiate.


Ministerul Educației, Ligia Deca a emis un ordin prin care înscrierea la Bacalaureat se prelungește până în 9 iunie. Asta în ipoteza că se vor încheia mediile până atunci. Dar cum Guvernul a decis anterior să dea anagajaților la stat o minivacanță în 1-5 iunie, cursurile se pot reluat doar din 6 iunie. Totuși, profesorii au anunțat că greva va continua și în 6 iunie. Chiar dacă astăzi Guvernul a dat o ordonanță în care se promite mărirea salariului cu 1000 de lei brut.

În tot acest haos, elevii de clasa a XII-a din Sibiu au organizat ieri ceremonii festive. Cu robă și tocă, elevii au fost la școală. Au predat cheia celor din clasele a IX-a. Au făcut poze și… atât. Încă nu știu care este soarta lor, în contextul grevei profesorilor.

FOTO principal: O ceremonie de final de clasa a XII-a la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu desfășurată ieri

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă