spot_img
17.9 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Dezastru la înscrierea în clasa pregătitoare

Știri din Județ

Publicitate

Am putea spune că, ultimii ani, au devenit un dezastru procesul de înscriere la clasa pregătitoare. Nu pentru că școlile nu își fac treaba, ci pentru că unele se trezesc cu zeci de copii în plus în propria circumscripție. Deși părinții elevilor din Sibiu au făcut petiții la Primăria Sibiu și Inspectoratul Școlar să se rezolve situația, aceasta s-a repetat și anul acesta.

Publicitate

Odată încheiată prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, unele școli s-au trezit în haos. Școala gimnazială Ion Luca Caragiale din Sibiu este, din nou, tristul campion. Deși a alocat o singură clasă pentru pregătitoare s-a trezit cu cereri pentru 5. În loc de 22 de elevi înscriși, acum sunt 95. Acest lucru va da peste cap orarul restului claselor, mai ales al celor din ciclul gimnazial. Deși Primăria Sibiu a inaugurat aici, toamna trecută, un corp modern de clădire, cursurile încă se țin și de după masă. Iar de la anul nou școlar, mai multe clase vor fi nevoite să învețe până seara.

Școala gimnazială Regina Maria a pregătit 3 clase pentru pregătitoare. Dar va fi nevoită să facă 5 clase pentru că cei înscriși sunt cu 35 mai mulți.

Situația se repetă și la Școala gimnazială nr 4 din Sibiu, unde au trebuit create două noi clase pe lângă cele două programate.

Și alte școli au aceeași problemă. Unele au ales să crească efectivul clasei, altele să adauge clase.

FOTO: Noul corp de clădire al școlii I L Caragiale din Sibiu nu este de ajuns pentru numărul de clase existente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri