spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Avrigean amenințat cu briceagul de către hoți, amendat pentru apel la 112

Știri din Județ

Publicitate

Caz(uri) demn(e) de o nouă ecranizare „Caracatița 2023”. Cel mai potrivit platou de filmare?! Fix în și lângă localitatea Avrig. Aici, cazurile în care hoții intră în casele și culturile oamenilor sunt la ordinea zilei. Cei care sună la 112 ca să ceară ajutor ajung să fie intimidați de către hoți sau chiar de către polițiști, prin așa zisele amenzi minime, „de trofeu„.


Astăzi vă prezentăm cazului domnului Oprișcan Gabriel, un avrigean sătul de „talpa” repetată a hoților, dar și de nepăsarea Poliției și a autorităților locale din Avrig. La diverse perioade de timp, bunurile din propria ogradă „prind picioare”: de la lemne de foc, unelte agricole scumpe și până la iarba din câmp. Ei bine, de aici începe balamucul! Hoții se știu, Poliția Avrig investighează, dau amenzi și cam atât. Singurul care suferă este cetățeanul, cel care a ajuns să-și apere singur casa și glia. Amenzile date celor prinși oricum nu sperie pe nimeni, în bazele Primăriei Avrig figurând cu mii de lei restanță.

Despre această situație am cerut lămuriri la IPJ SIBIU. Revenim cu informații atunci când aceștia ne vor răspunde oficial. Cel mai probabil se vor dispune verificări interne.

Pietre aruncate, briceag fluturat în aer și amenințări cu moartea

Momentul în care hoții aruncau cu pietre spre proprietarul terenului

După ce i-a prins în flagrant, hoții au trecut la amenințări. Se cunoaște prea bine faptul că domnul Gabriel nu cedează și face plângere după fiecare furt. Astfel, păgubitul acuză polițiștii din Avrig, atât de la Națională cât și de la Locală, de complicitate cu făptașii. Asta pentru că nu le-au făcut dosare penale pentru furt, nici măcar nu au confiscat lucerna din căruță și să o înapoieze proprietarului de drept, ci doar au amendat hoții. Pentru care oricum, amenziile sunt 0.

„Am prins și în trecut diferiți hoți. Acum câteva zile am prins în flagrant mai mulți hoți în lucernă. Și-au umplut căruța. Știe și Poliția de ei, dar nu le face nimic. Am sunat la Poliția Locală să vină să constate și să aplice măsuri însă dezamăgire totală. De față cu Poliția Locală Avrig, hoții își”fac de cap” fără jenă. Au aruncat cu pietre spre mine, erau să ma lovească în cap. Mai mult, au scos un briceag și au zis că mă taie dacă mai sun la Poliție. Mi-am simțit viața amenințată și am sunat la 112 ca să vină Poliția Națională. Știți bine ce pregătire au cei de la Locală! La 112, surpriză. Au făcut legătura cu agentul Ciutu Costel. Venit la fața locului, polițistul mi-a spus că ma amendează 4000 de lei pentru apel nejustificat. Pai cum nejustificat?! Uitați pozele cum aruncă cu pietre! Unde este căruța plină cu lucernă? De ce nu e confiscată?! O să fac plângere la Poliție și primar.” exclamă supărat avrigeanul

Pentru pâra hoților la 112 sau deranjarea cu astfel de lucruri”mărunte”, „șerifii din Avrig” l-au amenințat cu amenzi de 4000 de lei, apoi au aplicat una de 500, cu plata a 50 lei în 15 zile. Conform surselor Sibiu Independent, nu este primul caz în care asemenea amenzi sunt folosite ca „trofee” în lauda intercomunitară. Un fel de, liber la furat, pentru că cel care a sunat, deja a fost cu brio amendat!

Agentul de Poliție Ciutu Costel este cel care l-a amendat pe avrigean, pentru apel nejustificat la 112, asta după ce hoții au aruncat cu pietre spre el și l-au amenințat vizual cu un briceag. De față la episodul cu briceagul ar fi fost și un polițist local, care întrebat de păgubit dacă să sune la 112, a primit răspuns afirmativ. Totuși, la sosirea echipajului de Poliție Națională, acesta nu a mai recunoscut incidentul cu briceagul.

A alarmat fără motiv întemeiat organele de poliție pentru a (indescifrabil) unui caz de pericol , solicitănd sprijin pentru o faptă penală ( indescifrabil) , cu atât mai mult cu cât se afla în prezența unor reprezentanți ai Poliției Locale Avrig.” se arată în procesul verbal

Hoții au încărcat o căruță plină de lucernă

Primarul orașului Avrig, Adrian-Dumitru David recunoaște și confirmă multitudinea de furturi.

Cele mai multe furturi sunt săvârșite de persoane de etnie rromă. Acestea au datorii de zeci de mii de lei la Primărie însă nu au proprietăți pe nume, deci nimic spre executare silită. Mai mult, au oameni infiltrați chiar și în Poliție, ce „le asigură spatele”, îi scapă de dosare penale și le lasă și prada. Contactat de jurnaliștii Sibiu Independent, primarul a încercat să dreagă busuiocul, spunând că domnul Gabriel a fost amendat pentru adresarea de injurii hoților, lucru infirmat de procesul verbal.

„Sunt multe cazuri de furt, multe făcute într-adevăr de rromi. În acest caz, cetățeanul a fost amendat pentru adresarea de injurii. Făptașii au fost identificați și amendați. Ce a vorbit și făcut Poliția Națională nu știu, nu am atribuții. La 112 se sună justificat, nu la furturi. Poliția Locală a ajuns prima la fața locului și au stabilit că da, se tăia iarbă din loc nepermis și au primit amendă.” a declarat primarul orașului Avrig

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă