spot_img
16.3 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Atac xenofob la Sibiu contra arabilor

Știri din Județ

Publicitate

Atac xenofob împotriva arabilor din Sibiu participanți la Festivalul Culturii Arabe. În timpul petrecerii tematice desfășurate sâmbătă seara pe Pasajul Scărilor, cu avizul Primăriei Sibiu, participanții la festival au fost atacați cu ouă de la o terasă cu acces din Piața Huet.

Publicitate

Sociologul Mihai S. Rusu a semnalat incidentul pe Facebook. „În timpul petrecerii stradale cu muzică tehno-orientală desfășurată la Pasajul Scărilor – Flow Cafe (autorizată de Primăria Municipiului Sibiu, cofinanțatoare a festivalului), de la o terasă din Orașul de Sus s-au aruncat ouă. Unul dintre ele a aterizat pe platanele DJ-ului, altul s-a spart în capul cuiva, iar celălalt a căzut pe caldarâm.” a relatat Mihai Rusu.

„Cafeneaua de unde au fost azvârlite ouăle e unul dintre cele mai elitiste localuri din Sibiu. Cu muzica la pian, turiști germani și aristocrație locală. La petrecerea stradală erau imigranți arabi și boema intelectuală locală. Deloc întâmplător, terasa e situată la înălțime comparativ cu strada pe care avea loc petrecerea arăbească. Reprezintă topografia simbolică a etajării socioculturale a orașului.” a precizat Mihai Rusu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu