spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Avarii electrice în lanț în județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Ziua de 1 august a marcat o premieră negativă în județul Sibiu în domeniul energetic. O seria de avarii majore au afectat zeci de localități și mii de oameni și firme.


SIBIU INDEPENDENT a cerut încă din 1 august detalii la Distribuție Energie Electrică România (DEER). Răspunsul oficial, prezentat mai jos, a sosit abia astăzi. DEER recunoaște seria de avarii din 1 august care au afectat mare parte din județ.

Cum explică DEER avariile la sistemul energetic

În data de 01.08.2023, în județul Sibiu, au avut loc mai multe incidente în rețeaua electrică:

Incident în zona de est a municipiului Sibiu.

Laora 07:44 a declansat distribuitorul din statia Sibiu Sud – spre PT344 Sibiu (zona industrială Sibiu Est – strada Ștefan cel Mare și arealul geographic al UAT Roșia). Echipele operative DEER, Sucursala Sibiu, au efectuat manevrele de izolare a defectului, la ora 08:00, în Linia Electrică Aeriană 20kV, în zona Cornățel – Nucet. La ora 11:31 s-a reluat alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Incident în zona pădurea Dumbrava – Rășinari.

La ora 07:44 a declansat distribuitorul 20kV Rășinari din PA9 Sibiu. Echipele operative DEER, Sucursala Sibiu, au efectuat manevrele de izolare a defectului (porțiunea de Linie Electrică Aeriană 20kV, între Posturile de Transformare PT69 Sibiu și PT24 Rășinari), la ora 10:02 alimentând majoritatea consumatorilor afectați, mai puțin 3 PT-uri: PT69 Sibiu (Pădurea Dumbrava), PT19 Rășinari, PT21 Rășinari (partea de intrare în Rășinari dinspre Sibiu). Echipele operative prezente la locul incidentului au identificat, la ora 11:53, un conductor (faza S) rupt, între stalpii 15 – 16 din LEA 20kV PA9 Sibiu – Rășinari. Echipele de mentenanță au realizat reparația instalației electrice, la ora 16:39 reluându-se alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor din această zonă.

Precizăm că, în acest timp au apărut alte două incidente în rețeaua electrică, oarecum în aceeași arie greografică, respectiv:

Incident în zona de est, limitrofă municipiului Sibiu, zona localității Daia/comuna Roșia.

La ora 15:51, în urma sesizărilor consumatorilor privind lipsa tensiunii electrice din zonă, echipele operative DEER, Sucursala Sibiu, au efectuat manverele de evaluare și identificare specifice, rezultând că în PT13 Daia (din LEA 20kV Sibiu Sud-PT344 Sibiu) este o siguranță 20kV arsă, la Trafo 20/0,4kV, iar pe derivatia posturilor 20kV PT10, 11, 13 Daia, un capăt terminal MT este distrus, la stâlpul cu separatorul de derivatie SD29/20kV. În urma intervenției echipelor DEER, la ora 21:25, au fost reparate echipamentele deteriorate si s-a reluat alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor.

Incident în zona Rășinari.

La ora 14:52, echipele operative ale DEER, Sucursala Sibiu, au identificat cu defect derivația 20kV, în cablu subteran PT4 Răsinari, cu defecte multiple, atât echipament de comutație în PT4 Rășinari, cât și cablul subteran legătura cu PT9 Rășinari. Complexitatea situației a necesitat manevre multimple de remediere și înlocuire echipament, realimentarea consumatorilor realizându-se provizioriu, din generator electric, la ora 02:08 a.m, urmând, ca echipele de mentenanță să efectueze reparațiile definitive.

Vă mulțumim pentru sesizarea acestor probleme apărute în rețeaua de distribuție a energiei electrice și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a remedia în cel mai scurt timp toate defecțiunile apărute intempestiv.

De asemenea, precizăm că în cazul întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică, ce pot apărea din cauza defectării unor instalații/echipamente sau din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, încurajăm utilizatorii să apeleze Serviciul Call Center Distribuție, la numerele: prefix județ+929 sau TELVERDE:

zona TRANSILVANIA NORD – 0800.400.929,

zona TRASILVANIA SUD – 0800.500.929 și

zona MUNTENIA NORD – 0800.500.205, disponibile non-stop.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune