spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Parcul Belvedere din Sibiu a fost inaugurat. Arată spectaculos!

Știri din Județ

Publicitate

Parcul Belvedere situat în cartierul Tilișca din Sibiu a fost astăzi inaugurat cu mare fast! La eveniment au participat mai multe oficialități sibiene, printre care și Primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Publicitate

Așa cum v-ați obișnuit, jurnaliștii Sibiu Independent „au luat din nou pulsul” evenimentului. Deși primarul Sibiului, Astrid Fodor ne-a „bătut” voalat astăzi obrazul pentru articolele în care semnalam probleme la noile piste pentru biciclete, îi dăm asigurări că suntem cât se poate de obiectivi. Și am scris și lucruri bune despre pista de biciclete. În altă ordine de idei, încă de ieri, am luat la pas noul parc al Sibiului. Și am rămas plăcut surprinși. Prima dată referitor la preț, comparativ cu produsul final. O asemenea frumusețe de parc a costat 3.9 milioane de euro, de aproximativ 3 ori mai puțin ca noua pistă pentru bicicletele.

Am remarcat calitatea lucrărilor și binențeles, atenția la detalii. Multe lucruri chiar sunt la locul lor și nu pun în pericol siguranța sibienilor sau a copiilor. Aerul curat, panorama apusurilor și avioanele ce decolează sau aterizează în zare, cu siguranță că vor aduce un plus de turiști și indirect, încă un plus de imagine. Transformarea prin fare a trecut dealul este fabuloasă, de la o fostă groapă de deșeuri, la un proiect 100% eco. O multitudine de alei atent proiectate stau la dispoziția sibienilor și nu numai. Acestea fac legătura între zonele de relaxare și cele de mișcare. Pentru a susține un proiect eco-friendly, au fost plantați peste 600 de arbori și peste 6000 de plante. De asemenea sunt peste 48000 de metri pătrați de zone verzi, fiind create locuri de joacă pentru copii, miniterenuri de gol, locurile cu hanace, bănci și locuri de relaxare.

“Este primul parc construit în Sibiu în ultimii 30 de ani, al doilea ca mărime al orașului. Pe 6,4 hectare de teren viran, folosit înainte pentru depozitarea materialelor de construcție, am amenajat un parc modern, care promovează biodiversitatea urbană, cu amenajări pentru relaxare și odihnă, pentru sport și pentru copii. Parcul a fost denumit împreună cu sibienii și dorim să îl deschidem împreună cu aceștia. De aceea, am pregătit diverse activități care să pună în valoare toate dotările parcului, dar și locația superbă a acestuia. Îi invit pe sibieni să ne fie alături în această zi și să ne bucurăm împreună de Parcul Belvedere.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Sibienii sunt așteptați să ajungă în parc cu transportul public (traseele 5, 14, 15, 16, 113, 116), cu bicicleta sau pe jos.

Publicitate

3 COMENTARII

  1. „O asemenea frumusețe de parc a costat 3.9 milioane de euro, de aproximativ 3 ori mai puțin ca noua pistă pentru bicicletele” :)))) nu si-au permis nici macar niste pomi gata crescuti de banii astia?! In rest frumos parc n-am ce zice : ))) dar nu cred ca merita 4 MILIOANE DE EURO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)