spot_img
16.3 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Primul caz de West Nile la Sibiu. Femeie înțepată de un țânțar, în stare gravă

Știri din Județ

Publicitate

O femeie în vârstă de 73 ani din Sibiu a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean Sibiu, în data de 15 august 2023. Aceasta prezenta febră, frison, cefalee, redoare de ceafă, stare confuzivă și dezorientare.

Publicitate

Conform reprezentanților spitalului, starea ei este, în aceste momente, gravă. Pacienta este intubată și internată în secția ATI a SCJU Sibiu.

La data de 24 august a fost comunicat la DSP Sibiu rezultatul pozitiv a infecției cu West Nile, pentru setul 1 de probe de laborator.

Pacienta în vârstă de 73 a fost adusă în stare gravă, cu suspiciunea infecției cu virusul West -Nile. Ulterior aceasta s-a confirmat iar evoluția pacientei a fost una nefavorabilă, fiind internată în cadrul Secției Clinice ATI, în stare gravă, intubată, instabilă, sub tratament și supraveghere de specialitate” – au transmis reprezentanții SCJU Sibiu.


Femenia în vârstă de 73 de ani, NU are istoric de călătorie în zone cu activitate cunoscută a populației de țânțari sau călătorii recente în alte țări, potrivit DSP Sibiu. Aceasta recunoaște înțepături de țânțari cu 3-15 zile anterior debutului – la domiciliu.

West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar infectat și care poate cauza boli neurologice la persoanele infectate. Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. În prezent, nu există un vaccin pentru a preveni îmbolnăvirea, însă oamenii se pot apăra de virus prin respectarea unor măsuri de protecție, potrivit euronews.ro


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu