spot_img
21.3 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Inspectoratul Județean Sibiu „asaltat” de părinți nemulțumiți. Află ce au rezolvat!

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: La ieșirea de la audiență, părinții au declarat faptul că Inspectoratul Județean Sibiu a concis faptul că, creșele se vor putea deschide de la 1 octombrie, însă cu personal minim. Mai exact, din 4 angajați: doi îngrijitori și doi puericultori, vor fi doar 3, repartizați în două ture. Acest lucru însă, nu este pe placul părinților și nici o directorilor de școli, deoarece 20 de copii vor risca la un moment dat, să fie supravegheați doar de un singur adult. Între timp, USR Sibiu a inițiat și o petiție pentru deschiderea creșelor.

Publicitate

Părinții nemulțumiți de situația creșelor din oraș au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Pe un ton iritat, au fost poftiți inițial la audiența programată, maxim doi, iar mai apoi, la vociferarea grupului, trei.


Nemulțumirea vine în urma faptului că deși sunt creșe moderne și nou construite, acestea rămân închise din cauza lipsei de personal. Conform legii, pentru angajarea personalului, trebuie organizat un concurs iar apoi alte și alte proceduri birocratice, timp în care creșele rămân închise.

Până să ajungă în fața Inspectoratului Județean Sibiu, părinții acuză o tratare indiferentă și plină de ironii din partea unor angajați ai ISJ Sibiu. Conform unui alt articol Sibiu Independent, Primăria Sibiu a finalizat de un an de zile 3 noi creșe în oraș. Clădirile cu tot cu dotări stau închise, deși 75% din cererile de înscriere la creșă au fost respinse anul trecut din lipsă de locuri.

Astfel, creșele noi NU s-au deschis din 4 septembrie, deși au 257 de copii deja înscriși.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ