21.2 C
Sibiu
duminică, 01 octombrie, 2023

Participarea vicepreşedintelui ACoR, Valentin Ivan, la Summitul European al Tinerilor din Mediul Rural

Știri din Județ

„Atunci când tinerii sunt implicaţi în procesul decizional, văd o schimbare reală în comunităţile lor, o schimbare la care ei înşişi au contribuit” (Valentin Ivan)

În data de 07 septembrie 2023, vicepreşedintele ACoR, Valentin Ivan a participat la un panel de lucru din cadrul Summitului European al Tinerilor din Mediul Rural, eveniment strategic ce urmăreşte să contribuie la dezvoltarea ecosistemului de tineret din mediul rural din Europa, reunind peste 250 de tineri din mediul rural din România şi Europa, lucrători de tineret, organizatori comunitari şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din România şi Uniunea Europeană.

Summitul are loc în perioada 5-9 septembrie 2023, în comuna Aroneanu din judeţul Iaşi, o localitate care a purtat titlul de Sat European de Tineret în 2021.

Organizat sub umbrela Programului European Youth Village, demarat în 2018, Summitul este rezultatul colaborării dintre Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Guvernanţa programului European Youth Village, reprezentată de Asociaţia pentru Dezvoltare Activă şi Asociaţia Go Free.

Vicepreşedintele ACoR a participat la panelul dedicat Cartei Albe a Tinerilor din Mediul Rural, unde s-a discutat despre modul în care priorităţile tinerilor din mediul rural se reflectă în deciziile publice la nivel local.

„Este crucial ca tinerii să fie consultaţi şi să aibă un cuvânt de spus în elaborarea politicilor şi programelor care îi afectează direct. Integrarea priorităţilor tinerilor din mediul rural în deciziile publice la nivel local necesită un angajament activ şi o abordare strategică din partea autorităţilor locale”, a declarat Valentin Ivan, subliniind că „implicarea tinerilor în procesul decizional nu este doar un obiectiv nobil, ci şi o necesitate vitală pentru a construi societăţi mai incluzive şi mai echitabile.”

„Tinerii aduc idei proaspete, energie şi perspective diferite asupra problemelor noastre. Atunci când sunt implicaţi în procesul decizional, văd o schimbare reală în comunităţile lor, o schimbare la care ei înşişi au contribuit, iar asta îi învaţă despre responsabilitate, solidaritate şi respect faţă de deciziile pe care le iau împreună”, a susţinut vicepreşedintele ACoR, Valentin Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri