26.2 C
Sibiu
duminică, 23 iunie, 2024

Comemorare la statuia lui Gheorghe Lazăr din Sibiu. „Acolo e inima mea”

Știri din Județ


Autoritățile au comemorat astăzi 200 de ani de la moartea cărturarului Gheorghe Lazăr. Ceremonialul militar – religios a avut loc în Piața Mare.


Mitropolitul Laurențiu Streza a oficiat slujba religioasă. Alexandru Chituță, directorul Muzeului național Brukenthal a evocat viața lui Gheorghe Lazăr și rolul său de părinte al învățământului în limba română.

PublicitateCeremonialul a continuat cu depuneri de coroane pe muzica Fanfarei Militare Sibiu. Garda Garnizoanei a dat onorul.

Au fost prezenți Raluca Turcan, ministrul Culturii, Astrid Fodor, primar Sibiu, Adrian David, primar Avrig, Mircea Crețu, prefect, Dan Nanu, directorul Direcției de Cultură,

Întregul eveniment a fost atent coordonat de comandantul Comenduirii Garnizoanei Sibiu, maiorul Marius Ralea, Liviu Jicman, directorul Institutului Cultural Român.Sculptorul Radu Aftenie a venit în scaun cu rotile

Celebrul sculptor român Radu Aftenie, autorul sculpturii actuale din Piața Mare a Sibiului și al vechii sculpturi, a venit în scaun cu rotile. „Acolo evonima mea” ne-a spus arătând spre statuia lui Gheorghe Lazăr. Vechea statuie din Piața Mare va fi dezvelită mâine la Avrig. A fost dusă acolo prin grija Primăriei Avrig și restaurată tot de Aftenie. Ea fusese abandonată de Primăria Sibiu.

Elevi și profesori de la Colegiul Lazăr, prezenți


Un grup de elevi și profesori de la Colegiul Gheorghe Lazăr au adus o coroană de flori. Ei au dorit să își exprime astfel respectul pentru rolul jucat de Gheorghe Lazăr în istoria învățământului românesc.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii