spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a vorbit la Adunarea Națională a Oastei Domnului de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Membrii „Oastei Domnului” din întreaga ţară au participat sâmbătă, 10 februarie, la Adunarea Naţională prilejuită de comemorarea anuală a părintelui Iosif Trifa, întemeietorul mişcării, trecut la cele veşnice pe data de 12 februarie 1938. Slujba Vecerniei a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi participanți la întâlnire, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Răspunsurile la strană au fost date de membri ai Grupului psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” al Catedralei mitropolitane, scrie mitropilia-ardealului.ro

Publicitate

„Vineri, 12 februarie 1938, a adormit în Domnul Părintele Iosif Trifa, întemeietorul Oastei Domnului și venerația față de el a tuturor membrilor Oastei Domnului se manifestă, printre altele, și prin Adunarea aniversară de la Sibiu. În jurul datei de 12 februarie, an de an, frați și surori din toată țara se adună pentru această comemorare, iar mâine se va continua cu Sfânta Liturghie și cu Adunarea Oastei Domnului, urmate de slujba parastasului la mormântul Părintelui Iosif din cimitirul din Dumbrava Sibiului”, a spus părintele Vasile Mihoc, coordonator al Oastei Domnului și vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a mulțumit celor prezenți, adunați într-un număr foarte mare în catedrala mitropolitană.

„Suntem cuprinși de o bucurie, întâi de toate, o bucurie Sfântă care vine de Sus, din Ceruri. Ori de câte ori ne aflăm în biserică, lăsăm cele ale lumii. Am urcat câteva trepte și ne-am apropiat mai mult de Cer. Bucuria aceasta se dublează cu venirea frățiilor voastre aici și, de aceea, vă transmit binecuvântarea lui Dumnezeu, care să vă ocrotească și să vă țină împreună. Să fie într-adevăr o frățietate, pentru că nu este o organizație omenească obișnuită, ci este o lucrare, așa cum a spus părintele vicar, părintele profesor Vasile Mihoc. Este o lucrare pe care Dumnezeu a rânduit-o la vremea potrivită și iată că o susține. […] Sunteți bine primiți aici, în Catedrala mitropolitană din Sibiu, ori de câte ori aveți ocazia și mai ales când sunt astfel de manifestări, astfel de comemorări. […] Am început-o din seara aceasta și frățiile voastre o veți continua și o veți desăvârși mâine prin Sfânta Liturghie, care nu este altceva decât unirea cu Hristos…”, a spus ierarhul.

Adunarea a continuat duminică, 11 februarie, cu Sfânta Liturghie oficiată la mormântul părintelui Iosif Trifa din cimitirul sibian şi cu slujba de pomenire a celui care a întemeiat mişcarea din sânul Bisericii Ortodoxe.

Reporter și imagine: Costin Chesnoiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)