spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan, mesaj la dechiderea SCAF 2023

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a fost prezentă astăzi la Sibiu la deschiderea SCAF 2023, Festivalul Internațional de Artă Contemporană Sibiu organizat de Muzeul Național Brukenthal. Cu acest prilej a transmis următorul mesaj:


Sunt de aproape 20 de ani în serviciul public pentru comunitatea sibiană și am văzut acest oraș crescând și modernizându-se de la an la an. De la statutul de Capitală Europeană a Culturii din 2007 și până astăzi, Sibiul s-a îmbogățit cu un peisaj cultural deosebit de dinamic și a devenit una dintre cele mai atractive destinații din România.

De aceea, nu este deloc surprinzător că Sibiul găzduiește începând de astăzi cel mai mare eveniment cultural – diplomatic din România – Festivalul Internațional de Artă Contemporană, organizat de Muzeul Național Brukenthal împreună cu Asociația Brukenthal von Studio, cu sprijinul Ministerului Culturii și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Timp de două săptămâni, la Sibiu se reunesc 150 de artiști din 22 de țări de pe 5 continente, cu sprijinul a 50 de instituții partenere: ambasade, universități, muzee, dar și companii private.

Vor fi evenimente organizate în cadrul SCAF la Palatul Brukenthal, Casa Albastră, Muzeul de Artă Contemporană, Turnul Sfatului, Centrul Cultural Habitus, astfel încât, odată cu expozițiile prezentate, vizitatorul parcurge un itinerar cultural al orașului care este integrat acestor experiențe.

Îi îndemn pe sibieni și pe toți cei care se vor afla în oraș în perioada Festivalului Internațional de Artă Contemporană să profite de tot ceea ce are de oferit acest eveniment.

Adresez felicitările și mulțumirile mele organizatorilor festivalului, domnul Alexandru Chituță, director al Muzeului Național Brukenthal, și domnul Ilie Mitrea, președinte al Asociației Brukenthal von Studio, care au investit în acest proiect creativitate, pasiune și foarte mult efort pentru a adăuga în palmaresul cultural al Sibiului încă un eveniment de excepție.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă