spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Pe A1 Sibiu – Deva / Magneți, anvelope uzate, probleme tehnice și multe permise suspendate

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 27 – 29 septembrie, 70 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanții R.A.R. Sibiu și Alba și D.S.V. Sibiu, au desfășurat ample acțiuni pe tronsonul A1 km. 260 (Cristian, județul Sibiu) – km. 316 (Pianu, județul Alba).


În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost controlate 1.095 de autovehicule, 427 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 40 de șoferi au fost testați cu aparatul Drugtest.

Polițiștii au aplicat 683 de sancțiuni contravenționale în valoare de 330.000 de lei, dintre care amintim 203 pentru viteză excesivă, 113 pentru defecțiuni tehnice, 104 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 44 pentru neportul centurii de siguranță, 17 pentru neutilizarea luminilor, 11 pentru utilizarea telefonului, dar și 1 pentru circulație pe banda de urgență și 1 pentru circulație pe sensul opus.

De asemenea, au fost reținute 31 de permise de conducere, astfel: 18 pentru viteză peste limita legală, 5 pentru documente expirate, 2 pentru depășire neregulamentară și câte 1 pentru conducere sub influența alcoolului, utilizarea telefonului mobil, circulație pe banda de urgență, circulație pe sensul opus, conducere agresivă și defecțiuni tehnice.

Pe parcursul celor trei zile, au fost retrase 65 de certificate de înmatriculare, 6 plăcuțe cu număr de înmatriculare, dar și 7 cartele tahografice.

În cazul unora dintre cei 104 șoferi sancționați pentru nerespectarea timpilor de odihnă, menționăm faptul că 12 foloseau magneți, 3 foloseau telecomenzi speciale, 7 foloseau cartelele altor șoferi, iar 12 nu dețineau cartele tahografice.

Din punctul de vedere al defecțiunilor tehnice, demn de reținut este și exemplul șoferului unei autoutilitare, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Alba. La data de 27 septembrie, în jurul orei 10,30, a fost oprit pe A1, la km. 260, pe sensul Sebeș – Sibiu, iar în urma inspecției tehnice efectuate de către reprezentanții R.A.R. Sibiu s-a constatat că autovehiculul prezenta defecțiuni tehnice extrem de periculoase la sistemul de direcție, coroziuni ale caroseriei pe suprafețe mari, sistem de lumini nefuncțional, anvelope de alte dimensiuni, oglinzi laterale defecte. Bărbatul a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă în valoare de 2.755 de lei, dreptul său de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile, iar certificatul de înmatriculare al autoutilitarei a fost retras.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Asemenea controale ar trebui sa fie permanente. Din cauza imbecililor de pe tiruri mor oameni nevinovați, după cum s-a văzut recent. Personal am văzut destui dobitoci de-ăștia care mergeau haotic fiindcă erau cu ochii în telefon în timp ce conduceau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă