spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Expoziție de pictură și fotografie la Centrul de Informare Turistică al Primăriei Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Suntem încântați să anunțăm deschiderea expoziției de artă cu titlul „Fragmente din Natură și Oraș” a tinerilor de la Asociația Diakoniewerk International, coordonată de Andrea Bernath. Vernisajul va avea loc la Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Sibiu, marţi, 10 octombrie, 2023, la ora 17:00. Această expoziție este organizată în cadrul proiectului „Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă”, cofinanțat de către Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității și de Tineret.

Cu frumusețea ei de o bogată diversitate , natura oferă o sursă infinită de  inspirație pentru artiști şi creaţiile lor . În acest context, expoziția de pictură și fotografie este un exerciţiu  de împletire artistică  subtilă  între natura și arhitectura locală. Este o celebrare a faptului că Sibiul este un oraș în care s-a găsit acel echilibru  propice pentru un mediu de trăit și de creație cu adevărat special.

Fiecare lucrare expusă reprezintă o interpretare a unora dintre elementele ce ne înconjoară,  printr-o expresie distinctivă, artistică  a tinerilor cu dizabilități din cadrul Asociației Diakoniewerk International. Picturile au luat naștere în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu, în timp ce fotografiile au fost realizate în Parcul Tineretului și Parcul Cetății din Sibiu, sub îndrumarea artistului vizual Andrea Bernath, respectiv a fotografului Ștefan Dragomir, şi cu sprijinul voluntarilor din proiect.

Componentă esenţială a proiectului, voluntarii sunt cei prin a căror implicare beneficiarii centrului au putut să aibă parte de suportul asistat şi continuu pentru aceste ateliere, care astfel le-au oferit cadrul de desfăşurare adecvat creaţiei artistice. 

Această expoziție este o oportunitate de a explora  creativitatea unor tineri cu dizabilități, al căror talent  au transformat natura și arhitectura în fragmente  de inspirație pentru lucrările lor de artă vizuală pe care vă invităm să le vedeţi în perioada 10-18 octombrie 2023. Detalii despre expoziție:

Data: 10 octombrie-18 octombrie

Locație: Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Sibiu

Asociația Diakoniewerk International înființată în anul 2006 este o organizație nonguvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile. În municipiul Sibiu există un Centru de Zi cu Specific Ocupațional și o Locuință Protejată pentru persoane cu dizabilități, centre în care tinerii atipici obțin deprinderi de viață independentă pentru o integrare mai bună în comunitatea sibiană.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă