spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Șmecheria s-a mutat din parbriz, la număr. BMW „IPA” prin Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Șoferul unei mașini înmatriculate în județul Alba a fost fotografiat astăzi, pe DN1, la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Veștem. Autoturismul avea plăcuțele de înmatriculare neconforme.


„Red Flag-ul” a fost dat de plăcuțele de înmatriculare, ce aveau sigla și textul IPA, mai exact, abrevierea Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor. Conform legislației în vigoare, plăcuțele de înmatriculare sunt emise exclusiv de Serviciul regim permise și înmatriculări din fiecare județ al României. Astfel, nu se pot face modificări personalizare și adăugarea ulterioară de cuvinte și sigle. Pe internet sunt o mulțime de firme ce oferă crearea și personalizarea unor astfel de plăcuțe, prețul acestora fiind de 100 de lei.

IPA, DECUS, și alte asociații sau sindicate de polițiști emit insigne de pus în parbriz, EXCLUSIV membrilor, adică polițiștilor. Ideea a pornit ca o fraternitate internațională, între oamenii legii, însă a ajuns să fie considerată o șmecherie în trafic. Mai nou, astfel de sentimente false, de superioritate, au ajuns să fie imprimate chiar și pe numere de înmatriculare, lucru total contra legii în vigoare.

Însă, în multe județe, de mult timp, s-a făcut uz abuziv de astfel de însemne. Multe pentru intimidare, altele pentru „agățat” fete. „Police, I’m the big boss!”. Vedem chiar și astăzi, zeci de șoferi ce poartă astfel de insigne în geamul mașinii deși, se vede de „pe lună” faptul că nu au nici o treabă cu Poliția. Și atunci, de ce? Conform surselor Sibiu Independent, cei mai mulți „nepolițiști” apelează la astfel de trucuri fie pentru a parca neregulamentar, fiind păsuiți de polițiștii locali sau pentru a intimida / impresiona în trafic.

Acest fenomen este greu de combătut! La cine să faci sesizări, dacă urmărind seria insignei puse de un „nepolițist”, în propriul autoturism, duce într-un final la tata / unchiul / prietenul polițist?! Merge IPA la ușa membrului lor?!

Conform Prefecturii Județului Sibiu, elementul IPA surprins în fotografie nu face parte din elementele legale ale plăcii de înmatriculare. La cererea Sibiu Independent, polițiștii sibieni spun că șoferul este pasibil de amendă și reținerea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Inscripția la care faci referire nu face parte din elementele legale ale plăcii de înmatriculare. La verificarea organelor abilitate se poate constata și dispune în consecință. ” transmite Prefectura Județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă