spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Ionuț Ghișe, USR Sibiu: La un liceu din Sibiu se solicită sponsorizări și donații din partea cadrelor didactice (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Consilierul local Ionuț Ghișe, USR Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Publicitate

La Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu se solicită sponsorizări și donații din partea cadrelor didactice.

Sumele solicitate sunt aproximativ 100 lei / cadru didactic și merg spre acoperirea costurilor cu analizele elevilor care urmează să efectueze stagii de practică în cadrul școlii.

Explicația oficială a conducerii este că legea prevede ca toate veniturile proprii ale școlii se duc către primării și că nu exista bază legală pentru ca primăria să aloce bani către școală pentru acoperirea acestor analize. Pentru necesitatea acestor analize baza legală este în L319/2006 art.5 lit. a) și HG355/2007.

M-am interesat despre această situație la Serviciul Școli, întrebând dacă există posibilitatea acoperirii acestor tipuri de analize din costul standard per elev și dacă n-am putea totuși să ajutăm prin bugetul local efectuarea acestor analize.

Înțeleg de la ei că avizele pentru efectuarea practicii în alte unități de învățământ se eliberează de către medicii școlari pentru elevii care intră în colectivități. Aceste analize fac parte din analizele pachetului de bază, prescris de medicul de familie și sunt decontate gratuit de către Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii de medicină școlară vor avea posibilitatea în baza Ordinului nr.1857/2023, de a încheia până la finalul lunii octombrie 2023, convenții de servicii cu CAS Sibiu, urmând să poată prescrie aceste analize pe formulare care vor fi decontate din bugetul de stat.

Pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la medicul de familie pentru trimitere, medicii din școli eliberează biletul de trimitere pentru laborator, apoi după ce elevii se întorc cu rezultatul, vor putea elibera adeverința pentru practică.

Astfel NU se justifică decontarea acestor cheltuieli din bugetul local și NICI de la cadrele didactice nu e normal a se cere bani pentru aceste analize.

Voi ce părere aveți despre această situație?

PS: Poza de mai jos este de săptămâna trecută de pe unul dintre grupurile școlii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai