spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Invitație la evenimentul de relansare al Traseului cicloturistic „Mocănița – Valea Hârtibaciului”

Știri din Județ

Publicitate

Asociația „Tură în Natură” vă invită sâmbătă, 14.10, ora 10:00 la evenimentul de relansare al Traseului cicloturistic „Mocănița – Valea Hârtibaciului”, care a fost re-marcat vara aceasta de către asociație și comunitate.


Traseul de tip circuit pornește de la finalul noii piste de biciclete de pe malul Cibinului (Gușterița), trece pe lângă adăpostul de câini, apoi coboară paralel cu cartierul Bavaria, traversează o pajiște frumoasă pentru a ajunge în Mohu, continuă pe Valea Hârtibaciului paralel cu linia mocăniței, ajunge în Cașolț, apoi pe asfalt până în Daia și satul Nou iar de acolo pe câmp și prin pădure până înapoi în Gușterița.

Traseul are o lungime de aproximativ 45 km și o diferență de nivel de 745 m, ceea ce îl clasifică drept un traseu de dificultate medie. Recomandăm biciclete de tip mountain bike sau trekking, normale sau electrice. Pentru cei care care nu pot parcurge o distanță atât de mare, ghizii nostri vor indica scurtături către Sibiu.

În cadrul turei participanții beneficiază de serviciile ghizilor de la Tură în Natură și vor putea vedea peisajele frumoase de toamnă ale Văii Hârtibaciului și a pădurii Gușteriței, dar si anumite obiective turistice, istorice, culturale sau naturale printre care Biserica Evanghelică din Guşteriţa, Biserica Ortodoxă din Mohu, linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, Biserica Evanghelică din Caşolţ, Trovanţi din Caşolţ și Biserica Cetate din Daia.

Cei care nu pot participa la tura de sâmbătă, descărca traseul în format digital pe site-ul asociației (turainnatura.ro) sau din aplicația asociației „Tura in Natura” disponibilă pe Android sau iOS.

Proiectul „Re-marcarea traseului de cicloturism Mocănița – Valea Hârtibaciului” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și
susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2023, un program al Fundației Comunitare Sibiu și de partenerii noștri, MHP – A Porshe Company Romania.

Asociația Tură în Natură are dorința de a schimba mentalitatea și prioritățile locuitorilor din Sibiu cu privire la modul de petrecere a timpului liber și aducerea acestora mai aproape de natură.

Misiunea declarată a Asociației Tură în Natură Sibiu este de a încuraja și sprijini orice formă de mișcare (nemotorizată) în aer liber prin respectarea principiilor de protecție a mediului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă