spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Rezultatele controlului efectuat de IȘJ Sibiu la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Având în vedere reacțiile de pe unele rețele de socializare, de semnalare a situației de colectare de fonduri bănești-sponsorizări de la profesori, pentru plata analizelor medicale ale unor elevi din Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, precum și întrebările transmise Inspectoratului Școlar Județean Sibiu de către presă, cu referire la cele semnalate prin intermediul postării pe Facebook, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a demarat o acțiune de control la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, respectiv o Inspecție tematică pentru analiză / soluționare de sesizări, conform Graficului unic de monitorizare și control al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, an școlar 2023-2024 cu nr. 8722 / 20.09.2023.

Publicitate

Aspecte constatate la data controlului:

– cadrele didactice din unitatea de învățământ au contribuit benevol cu sume de bani, prin intermediul Contractului de sponsorizare încheiat cu Fundația „Terezianum” Sibiu. Pentru activitatea de sponsorizare s-a prezentat și o Declarație comună a cadrelor didactice din unitatea de învățământ, neînsoțită de semnăturile acestora, cu invocarea dreptului la securitatea datelor personale.

– suma sponsorizată a fost dată pentru plata analizelor medicale obligatorii ale elevilor care desfășoară activități practice în microfabrica unității de învățământ. Menționăm că între Fundația „Terezianum” Sibiu și S.C. GRAL S.R.L. – LABORATOR DE ANALIZE MEDICALE, ”GRALSIBIU LABORATOR”, s-a încheiat, pe baza unei „Oferte de servicii medicale – analize de laborator”, un „Contract de prestări servicii medicale” încă din data de 13.09.2023, urmând ca respectiva fundație să obțină, din sponsorizări fondurile necesare plății analizelor medicale obligatorii pentru elevi.

– la data controlului realizat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, analizele medicale ale elevilor nu au fost încă efectuate.

Inspector Școlar General Adjunct,

prof. Rodica ȚĂLNARIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai