spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Primarul Astrid Fodor vrea 9 milioane de euro să mai facă 3,6 km de piste de biciclete pe Cibin

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a înaintat consilierilor locali un proiect de extindere a pistei de biciclete de pe malul Cibinului. Cei 3,1 km propuși vor costa estimativ 9 milioane de euro. Banii primarul vrea să îi atragă o parte din fonduri europene. Prima bucată a pistei, lungă de 3,6 km a costat 11,4 milioane de euro. La finalul lucrărilor, cei 6,7 km de pistă pot să devină cei mai scumpi din lume. Mai ales, că orice proiect mare început de Primăria Sibiu cu o sumă a ajuns la final să coste și cu 34% mai mult.


Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde în amonte și în aval de cele existente, date în folosință anul acesta. Firma specializată, angajată de Primăria Sibiu să realizeze studiul de fezabilitate, a finalizat această documentație, iar primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investiției.

Prin acest nou proiect dedicat mobilității sustenabile se vor crea încă 3,1 km de piste pentru biciclete pe malurile Cibinului:

  • Pe tronsonul dintre podul peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului și calea ferată/șoseaua Alba Iulia (1,4 km). Pe lângă pista pentru biciclete, pe acest tronson se vor realiza și 2 pasarele ciclopietonale.
  • Pe tronsonul dintre șoseaua de centură a Sibiului și str. Podului (1,7 km).

În acest mod, cei 3,6 km de piste deja create pe malurile Cibinului vor fi continuate, prelungindu-se astfel acest culoar pentru deplasarea sigură cu bicicleta.

La fel ca în cazul primului proiect de amenajare a malurilor, lucrările vor include stabilizarea malului și reamenajarea acestuia, fiind complexe și având un grad de dificultate crescut. Și în acest caz se va pune accent pe revigorarea cadrului natural prin amenajarea zonelor verzi cu iarbă, plante și arbori. De asemenea, se va monta mobilier urban, iluminat public, hot spot-uri WiFi și sisteme de supraveghere video pentru siguranță și descurajarea actelor de vandalism.

Valoarea estimată a investiției este de 45,9 milioane lei. Următorul pas va fi realizarea proiectului tehnic, iar ulterior proiectul se va depune pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în cadrul Programului Regional Centru 2021-2027.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă