spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Viitoarea pădure urbană din Sibiu, plantată de echipa fabricii SIMEA

Știri din Județ

Publicitate

Echipa SEIT de la SIMEA Sibiu SRL, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea primei fabrici Siemens în Sibiu, a plantat, cu multă grijă, viitoarea pădure urbană din Sibiu. Acțiunea de plantare de copaci, organizată de Primăria Sibiu în parteneriat cu Asociația „Creștem România Împreună”, a avut loc vineri, 10 noiembrie 2023, în cartierul Tineretului.


Mulțumim din nou celor peste 100 de voluntari Siemens au ales să facă o schimbare pozitivă, ghidați de specialiștii Plantează în România. Vineri s-au pus bazele unei păduri care nu va fi doar un loc plin de frumusețe, ci și o oază de biodiversitate ce va contribui la purificarea aerului și îmbunătățirea calității vieții în oraș.

Ne bucurăm tare mult de reușita lansării acestui proiect cu impact durabil, marcând nu doar 20 de ani de succes, ci și angajamentul nostru ferm față de mediul înconjurător și comunitatea în care activăm” – au transmis reprezentanții Siemens Romania pe pagina de Facebook.

Peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 3.700 de arbori, în două locații din Cartierul Tineretului. În 2 zile am reușit împreună să creăm o mică pădure urbană într-o zonă de dezvoltare a Sibiului care avea nevoie de astfel de amenajări. Mulțumiri partenerilor noștri și voluntarilor, care s-au implicat! La primăvară vom organiza o nouă astfel de acțiune, în alte zone din oraș.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Vineri, 10 noiembrie, s-au implicat în această acțiune peste 100 de voluntari, angajați ai companiei Siemens. Sâmbătă, alți aproximativ 100 de voluntari care s-au înscris pe platforma de voluntariat a Asociației, au continuat acțiunea. Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei le-a fost alături, contribuind cu cisterne cu apă, transportul puieților și al pământului.

Astfel, au fost plantați 1000 de frasini, 1000 de ulmi, 1000 de paltini, 100 de molizi, 100 de pini și 500 de sălcioare. Toți aceștia au fost puși la dispoziție de Asociația Creștem România Împreună.

Această pădure urbană a fost amenajată conform unui concept japonez denumit miyawaki, conform căruia plantarea speciilor native în pădurile urbane asigură o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite și totodată creșterea biodiversității în mediul urban.

DESPRE SIMEA Sibiu

SIMEA Sibiu si-a început activitatea cu aproximativ 60 de angajati. Alti 30 de sibieni confectioneaza cabluri electrice la cealalta fabrica Siemens din oras, înfiintata, în urma cu un an, de catre SYKATEC GmbH & Co KG Erlangen din Germania. Fabrica se concentreaza pe procese de productie cu un mare aport de munca manuala, procese care în Austria nu pot fi desfasurate în mod competitiv. Aceasta extindere a capacitatilor de productie vine în sprijinul strategiei de crestere a SIMEA si reprezinta o consolidare a competitivitatii. Fiecare sediu este specializat pe competente diferite: în Viena, dezvoltarea si productia de produse complexe sunt activitatea principala, Siegendorf are in vedere cantitati mari de productie printr-o automatizare completa, pe când Sibiu este specializat pe procese de productie care implica în mare masura activitatea manuala.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă