spot_img
13.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Azi-noapte în cătușe, astăzi eliberat! Misterul jafului de la Sibiu se adâncește

Știri din Județ

Publicitate

Răsturnare de situație la Sibiu! După ce azi-noapte, unul dintre cei trei suspecți a fost adus la Sibiu sub escortă, în această dimineață, procurorii și-au dat seama că a fost vorba de o confuzie. Laurențiu Lăcătușu nu avea nimic de a face cu crima sau cu jaful de la Sibiu.

Publicitate

Conform unui comunicat de presă transmis în această dimineață de către IPJ SIBIU, despre bărbatul adus azi-noapte la Sibiu, existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta.

După ce în cursul zilei de ieri, mai marii din IPJ Sibiu, dar și procurorul de caz, anunțau cu surle și trâmbițe faptul că au muncit enorm în anchetă, vizionând peste 1500 de ore de înregistrări, cercetând peste 100 de locații ce acoperă aproximativ 10 km2 din suprafața municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr și sute de urme de către specialiștii criminaliști în vederea prelucrării și exploatării acestora. Rezultatul?!

Astfel, bărbatul este liber să plece din sediul IPJ SIBIU. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat faptul că: „Cu referire la persoana care a fost adusă aseară, cu mandat de aducere și audiată de procuror, din probatoriu nu a rezultat că ar fi autor al infracțiunilor. Astfel, procurorul nu a dispus nicio măsura față de aceasta.”

„În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul I.P.J. Sibiu. Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar. Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta. Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în „comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu.” a transmis IPJ SIBIU

Până la finalizarea procesului în instanțele de judecată, persoanele implicate și prezentate mai sus au calitatea de suspecți și beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ