spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Bărbat din Sri Lanka, depistat de polițiștii de imigrări din Sibiu, în ședere ilegală

Știri din Județ

Publicitate

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului București, au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul țării noastre. Patru străini au fost depistați în situații ilegale. În două cazuri a fost dispusă măsura interzicerii intrării în România, pentru perioade cuprinse între un an și 6 luni și 2 ani, iar în două cazuri, străinii au solicitat o formă de protecție internațională.

Publicitate

La data de 29 noiembrie a.c., un bărbat de 43 de ani, din Sri Lanka, a fost depistat de polițiști în ședere ilegală. Din verificări a reieșit că, pe numele persoanei în cauză, polițiștii de imigrări din Sibiu au emis decizie de returnare, însă aceasta nu a fost respectată.

Un alt bărbat de 31 de ani, din India, care se afla în ședere ilegală, a fost depistat de polițiștii de imigrări în aceeași zi.

Cei doi străini au fost îndepărtați sub escortă până la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport “Henri Coandă”.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele acestora a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade cuprinse între un an și 6 luni și 2 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În continuarea activităților desfășurate de polițiști au mai fost depistați în ședere ilegală doi bărbați, ambii de 30 de ani, din Pakistan, respectiv Siria.

Întrucât cei doi au solicitat o formă de protecție internațională au fost conduși la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune