spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Vremea rea din Germania anulează zboruri din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Aeronavele nu pot zbura marţi, între Munchen şi oraşele din Transilvania, din cauza ploii îngheţate din aeroportul din sudul Germaniei, iar la Sibiu nu se va putea călători cu avionul spre Munchen nici miercuri, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Gîrdea.


„Am aflat de situaţie, că s-au anulat zborurile de astăzi (marţi n.r.), ieri pe la 9 seara. Cu siguranţă şi zborul de mâine (miercuri dimineaţa n.r.) este anulat, pentru că nu vine avionul de la Munchen. De joi au început problemele, nu s-a zburat aproape deloc tot weekendul şi astăzi nu se zboară în toată Transilvania, nu e doar la Sibiu speţa”, a explicat directorul general al AIS, Marius Gîrdea.

Potrivit sursei citate, patru pasageri s-au prezentat marţi dimineaţa pentru îmbarcare spre Munchen, restul ştiau de anularea zborului. La Sibiu au fost anulate toate zborurile spre şi dinspre Munchen, care sunt operate doar de compania Lufthansa.

Aeroportul din München a fost nevoit să îşi suspende din nou operaţiunile de zbor marţi dimineaţă din cauza ploii îngheţate, a transmis agenţia DPA.

Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat pentru DPA că toate pistele erau acoperite de polei din cauza ploii îngheţate. Prin urmare, nu vor avea loc decolări şi aterizări de la începutul operaţiunilor, la ora locală 06:00 (05:00 GMT), până cel puţin la ora 12:00.

Potrivit programului online cu sosirile şi plecările de pe acest aeroport, toate zborurile listate erau anulate sau amânate pentru o dată ulterioară.

„Zonele de operare vor fi degivrate în prima jumătate a zilei. Planul este de a permite reluarea traficului aerian de la prânz”, au scris reprezentanţii aeroportului pe pagina oficială de internet.

„Cu toate acestea, se poate presupune că majoritatea zborurilor vor trebui, de asemenea, anulate în restul zilei din motive de siguranţă”, se precizează în text.

Această nouă sistare a operaţiunilor de zbor vine la doar 48 de ore după ce aeroportul şi-a reluat activitatea în urma unei închideri de două zile provocată de căderile abundente de zăpadă.

Sursa: Agerpres

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă