21.3 C
Sibiu
marți, 16 iulie, 2024

ANII DRUMEȚIEI: Drumeție în familie cu popas dulce

Știri din Județ

Programul Consiliului Județean și AJT Sibiu, Anii Drumeției invită sibienii într-o drumeție ușoară de toamnă târzie în Munții Cindrel. Se va pleca de la Curmătură, pe un traseu pe dealurile din zonă, cu oprire în Poiana Pensionarilor. Acolo se face un popas mai lung, suficient pentru o ustare dulce și admirat priveliștea. Aceasta este o drumeție ușoară, potrivită și familiilor cât și persoanelor care nu au experiență în mersul pe munte.


UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineața, la ora 10:30, în parcarea de la Grădina Zoologică . De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Călugăru (spre Păltiniș), unde vom parca, aproximativ în jurul orei 11:00.
Pentru cei care nu au la dispoziție mașină, va fi un cost / persoană și se va plăti direct la șoferul care are loc disponibil în mașină.
Vă rugăm să anunțați dacă nu aveți mașină personală.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 5-6 km
Diferență de nivel: + / – 250 m
Dificultate traseu: ușor
Durata drumeției: aproximativ 4 ore

ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de munte;
Căciulă;
Mănuși;
Haine de ploaie și vânt;
Bluză de schimb;
Geacă de puf/ geacă groasă;
Termos cu ceai, sticlă cu apă (minim 1,5l);
Gustări (sandwich-uri, batoane, fructe).

Recomandare:
Bețe trekking;
Fașă elastică.

COSTURI
70 lei/persoană – minim 6 participanți.
Pentru copiii pâna în 14 ani participarea la drumeție este la jumătate de preț, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).

GHID
Teodora Sabina Bobeș – ghid și voluntar Salvamont

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri