20.2 C
Sibiu
joi, 20 iunie, 2024

Prefectura Sibiu anunță controale la unităţile care desfăşoară activități cu articole pirotehnice

Știri din Județ

Având în vedere că în perioada următoare comerțul ilegal cu articole pirotehnice se va intensifica iar utilizarea necorespunzătoare a acestora poate provoca evenimente care pun în pericol siguranța cetățenilor în conformitate cu prevederile ar. 6 alin. (1), punct I, subpunct 1, lit.b) din Hotărârea Guvernului nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare, domnul prefect Mircea Dorin Crețu a emis Ordinul nr. 624 din 13.12.2023 privind constituirea unei comisii mixte de control având ca obiectiv descurajarea comerțului ilegal cu articole pirotehnice precum și a prevenirii accidentelor ca urmare a manipulării ilegale și necorespunzătoare a acestora.

În perioada 14.12.2023-08.01.2024, comisia alcătuită din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Biroul Vamal de Interior Sibiu, va efectua acțiuni de control în sfera de competență a fiecărei instituții, în baza tematicii proprii de control, conform prevederilor legale în vigoare.

Publicitate

Constatările și măsurile propuse în urma controalelor vor fi cuprinse într-un Raport final care va fi înaintat conducerii Instituției Prefectului-Județul Sibiu, în termen de 10 zile de la data finalizării perioadei dispuse efectuării controalelor.

În ceea ce privește comunicarea publică, Instituția Prefectului-Județul Sibiu prin purtătorul de cuvânt va transmite periodic informări centralizate privind neregulile constatate și sancțiunile aplicate iar pentru o informare punctuală a opiniei publice cu privire la motivele și justificările privind amenzile/sancțiunile aplicate precum și măsurile ce vor fi dispuse în timpul realizării controalelor și termenele de rezolvare, avem rugămintea de a vă adresa direct instituțiilor care au efectuat controalele, acestea urmând să vă răspundă, în termenul legal, conform propriilor proceduri.

Textul complet al Ordinului Prefectului nr. 624 din 13.12.2023 poate fi consultat pe pagina de web a Instituției Prefectului județul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

WORLD REFUGEE DAY la Sibiu

Pieton lovit de mașină pe trecerea de pietoni