spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu (PNL), despre propunerea Primăriei Sibiu de dublare a taxei pentru terasele din centru: „NU putem accepta!”

Știri din Județ

Publicitate

Organizația Municipală Sibiu a PNL a anunțat astăzi că nu va susține proiectul de dublare a taxei speciale pentru terase inițiat de Primărie. „Consilierii PNL sunt împotriva dublării taxei speciale pentru terase inițiată de Primăria municipiului Sibiu și susțin menținerea cuantumului actual și în anul 2024.” a declarat liderul PNL Sibiu, Adrian Bibu.


Reamintim că Primăria Sibiu a dublat deja în 2023 taxa pentru terasele din centru față de 2022, iar acum a făcut o propunere pentru o nouă dublare. Astfel prețul pe metru pătrat va ajunge de 4 ori mai mare ca în anul 2022. VEZI proiectul Primăriei Sibiu.

„Liberalii din Consiliul Local Sibiu consideră că pretențiile administrației de la antreprenorii din acest domeniu trebuie să țină cont de realitățile momentului. În plus, așteptările financiare ale municipalității trebuie puse în balanță cu eforturile pe care aceasta din urmă le-a făcut în promovarea centrului Sibiului, eforturi limitate, în mare, de ani de zile, la aceleași idei și proiecte˝, susțin liberalii.

Reprezentanții PNL Sibiu, cu ajutorul cărora FDGR a constituit o majoritate pentru administarea orașului, afirmă că nu au fost consultați în legătură cu inițierea de către Primăria Sibiu a unui astfel de demers, că nu au fost informați cu privire la cuantumul sumei propuse și la argumentele dublării celei existente.

„Consilierii PNL încurajează Primăria Sibiu să nu se limiteze la a posta propuneri de inițiative pe site-ul propriu în scopul îndeplinirii teoretice a procedurii de dezbatere publică, ci să acționeze pro-activ și să invite reprezentanții mediului de afaceri (HORECA în acest caz) la consultări”, au transmis cei din PNL Sibiu.

Liderul liberalilor, Adrian Bibu, susține la rândul său că firmele au deja destule greutăți.
„Mediul privat trece deja prin suficiente încercări ca să mai adăugăm una. Dublarea taxei pentru terasele din centru, fără argumente publice și fără dialog, nu este o inițiativa pe care să o putem accepta”, spune Bibu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă