spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

IT-ul Primăriei Sibiu a „încins spiritele” între comercianții de pe Nicolae Bălcescu

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: Primăria municipiul Sibiu a transmis un punct de vedere cu privire la situația reclamată de către comercianți.


Nemulțumire mare, în această dimineață, în fața Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat din Sibiu. Mai mulți comercianți care activau pe pietonala Nicolae Bălcescu s-au arătat nemulțumiți de o eroare în site-ul https://spadpp.sibiu.ro.


Conform acestora, eroarea nu ar fi întâmplătoare, ci realizată voit pentru derutarea și îngreunarea realizării de programări online. În data de 15 decembrie, la programări online, majoritatea comercianților au accesat meniul „Programare Ghișeu Online”. Însă, la doar câteva minute, echipa care administrează site-ul Primăriei a redenumit butonul în „Programări online parcare Hipodrom”, iar mai jos, o altă secțiune a fost redenumită din Programări audiențe online” în „Programări online comerț alimentar stradal str. N. Bălcescu”. Astfel, comercianții care și-au făcut rezervare pe butonul „Programare Ghișeu Online”, apar pe lista pentru parcarea Hipodrom. Astfel, aceștia acuză o schemă prin care „cine a știu de modificare”, au realizat programări pe butonul corect, modificat subit și fără notificarea cetățenilor.

ÎNAINTE ȘI DUPĂ MODIFICAREA SUBITĂ

2500 de euro, prețul cerut pentru cedarea unei rezervări

Acuzațiile nu se opresc aici. Comerciantul Lucian Costea îl acuză pe un alt coleg de breaslă, Duralia Alexandru, că într-o conversație telefonică acesta i-ar fi cerut 5000 de euro pentru cedarea a două programări și implicit locații pe pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu. Prezent la discuția cu jurnalistul Sibiu Independent, vizibil deranjat de redarea înregistrării telefonice, domnul Duralia Alexandru s-a apărat și a catalogat discuția drept „la mișto”. Totuși, conform tabelului de rezervări online, acesta are 4 programări pentru pietonala Nicolae Bălcescu, în timp ce alți opt comercianți s-au „trezit” alocați la parcare pe Hipodromului.

Au cerut explicații, dar s-au lovit de „un zid”

După ce s-au văzut pe listele de pe Hipodrom, panicați că nu își pot depune actele pentru comerțul stradal de pe Nicolae Bălcescu, oamenii au cerut explicații! Însă au primit doar „ridicări din umeri”. Au vrut ca nemulțumirile să ajungă până la primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, însă aceștia au fost informați că trebuie să depună o sesizare scrisă și care urmează să fie analizată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri