spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Protest în fața Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu. Medicii de familie au ieșit în stradă!

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, începând cu ora 12:00, în fața Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu, medicii de familie și personalul din ambulatoriile de specialitate au ieșit în stradă! Personalul medical este nemulțumit de grila de salarizare.


Medicii de familie acoperă aproximativ 70% din totalul de consultații iar aceștia se simt sabotați de către guvernanți. Aceștia acuză că nu sunt luați în serios, deși aceștia joacă un rol foarte important. Aceste prevederi vor scădea veniturile cu 30%. Acest lucru este principala nemulțumire. medicii au nevoie ca să existe fonduri pentru investiții, dar și să asigure programul optim a cabinetelor.

„Prin contract, în funcție de numărul de pacienți și program, putem consulta 20, 24 sau 28 de pacienți. Foarte mulți colegi medici, au și 40 de consultații pe zi. Pentru că nu putem închide ușa, că asta este, s-a terminat programul. Toate consultațiile care depășesc contractul cu CAS sunt trecute într-o listă.” a declarat un medic de familie prezent la protestul spontan

Medicii de familie și specialiștii din ambulatoriu amenință că, de la 1 februarie, vor consulta doar contra cost, dacă nu vor fi mărite tarifele decontate de Casa Națională de Sănătate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă