spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Bogdan Trif (PSD Sibiu): O mare realizare pentru toți iubitorii domeniului schiabil Păltiniș! (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis catre mass-media următorul comunicat de presă:


Tot PSD realizează și canalizarea în stațiunea Păltiniș. Ieri, s-a semnat contractul de finanțare de către Vasile Budin, primarul social-democrat al comunei Poplaca, și Alexandru Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Contractul prevede realizarea obiectivului de investiții ”Rețele hidroedilitare, comuna Poplaca – zona industrială, Poplaca II, zonele Platoș, Platoș extindere și Vălari, județul Sibiu”. Valoarea contractului, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, este de 15.529.554,06 lei.

”Procedura de licitație electronică pentru execuția lucrărilor a fost demarată, astfel încât, anul acesta, vor începe lucrările la rețeaua de canalizare. Discuții și schimburi de idei despre realizarea acestui proiect am avut în urmă cu aproximativ 2 ani, cu președintele Organizației Județene PSD Sibiu, Bogdan Trif. Ne-am hotărât încă de atunci să obținem finanțare pentru acest obiectiv extrem de important nu doar pentru poplăceni, ci pentru toți românii, stațiunea Păltiniș fiind un obiectiv turistic extrem de important al județului nostru. Cu toții ne dorim ca Păltinișul – cea mai veche stațiune din România, situată la cea mai mare altitudine – să fie numărul 1 în privința atracției turistice. Acest lucru este posibil, dar e nevoie investiții nu doar din partea privaților, ci și din partea primăriilor care dețin terenuri în zona stațiunii. Îi mulțumesc domnului Bogdan Trif pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui proiect și a celorlalte proiecte pe care le-am implementat”, spune primarul Vasile Budin.

Îl felicit pe domnul primar pentru că a obținut finanțarea unui proiect atât de important! Este rușinos faptul că stațiunea Păltiniș nu are, la ora actuală, rețea de canalizare, niciun alt primar nepreocupându-se, până acum, de această stațiune. La fel de rușinos este faptul că sprijinul Consiliului Județean Sibiu, de-a lungul timpului, a fost aproape de zero în această stațiune, care ar fi trebuit să fie un punct principal de atracție turistică în România, deși, în urmă cu aproximativ opt ani, stațiunea Păltiniș ocupa un loc fruntaș în campania electorală a actualului președinte al Consiliului Județean. Singura investiție a instituției menționate care s-a făcut în zonă a fost realizarea clădirii Salvamontului, proiect inițiat de fostul președinte Martin Botesch, pe care l-am aprobat eu, în calitate de ministru al Turismului, în 2019, și i-am asigurat finanțarea.

Este o lecție pe care un primar de comună o dă celei mai mari instituții din Sibiu – Consiliul Județean -, unde managementul este incredibil de prost! Majoritatea drumurilor județene arată deplorabil, cu gropi sau denivelări, iar proiectele de multe sute de milioane de euro, la care Sibiul avea dreptul (de exemplu:  managementul de gestiune a deșeurilor, construirea spitalului județean, realizarea de centuri ocolitoare), au fost pierdute strict din cauza conducerii incompetente a Consiliului Județean Sibiu.

Social-democrații sibieni au demonstrat că și atunci când este vorba despre o primărie mică, prin muncă în echipă, inteligență, determinare, pot fi accesate fonduri și realizate proiecte importante.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă