spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

5 fapte despre căpitanul DFB Ilkay Gündogan

Știri din Județ

Publicitate

Ilkay Gündogan este considerat în 2023 poate cel mai bun fotbalist german. Ca căpitanul lui Manchester City, a condus echipa sa spre titlul de campion și triumful în Liga Campionilor.

Până aici, totul bine pe partea sportivă – dar cum este Ilkay Gündogan în viața privată?

Iată 5 fapte despre Ilkay Gündogan, cu toate informațiile despre soția sa, copii, familie, precum și salariul și contractul la noul său club, FC Barcelona.


Ilkay Gündogan: S-a căsătorit cu Sara în 2022

În iulie 2021 a devenit public ceea ce este încă o mare poveste de dragoste. Pentru prima dată, Sara Arfaoui a postat atunci o fotografie care o arată împreună cu fotbalistul profesionist Ilkay Gündogan.

Arfaoui are 28 de ani și este cu patru ani mai tânără decât profesionistul de la City. A crescut în Nisa și a devenit cunoscută inițial ca prezentatoare TV, lucrând și ca model. A prezentat de asemenea regulat emisiunea italiană de quiz „L’Eredità” pe Rai1.

Datorită aspectului său, Arfaoui nu este doar prezentatoare, ci a fost și angajată repetat pentru proiecte de modelling. La mai puțin de un an după anunțarea relației lor, Ilkay Gündogan și Sara Arfaoui s-au căsătorit.

S-au căsătorit în mai 2022 cu o ceremonie romantică în capitala Danemarcei, Copenhaga.

Sara Arfaoui și-a asumat numele noului său soț și se numește acum Sara Gündogan. „Încă visez, dragostea mea infinită”, au scris ei într-o postare comună pe Instagram la nunta lor.

Datorită activității sale de moderatoare, soția lui Gündogan este de asemenea un adevărat talent multilingv, vorbind nu doar franceza, ci și italiana, engleza și araba.

Între 2013 și 2015, Ilkay Gündogan a fost într-o relație cu actrița Sila Sahin – cunoscută din telenovela GZSZ – dar în septembrie 2015, drumurile celor doi s-au despărțit definitiv.

Fișa personală Ilkay Gündogan

  • NUME: Ilkay Gündogan
  • DATA NAȘTERII: 24 octombrie 1990
  • LOCUL NAȘTERII: Gelsenkirchen (GER)
  • NAȚIONALITATE: Germania
  • ÎNĂLȚIME: 1,80 m
  • STARE CIVILĂ: Căsătorit cu Sara
  • COPII: 1
  • CLUB ACTUAL: FC Barcelona

Transferul lui Gündogan la FC Barcelona

La 9 august 2019, Ilkay Gündogan a semnat un contract pe patru ani, care l-a ținut pe termen lung la City. Deja în 2016, el fusese transferat de la BVB la Manchester pentru 27 de milioane de euro. În vara anului 2023, contractul lui Gündogan cu Man City a expirat.

Scurt timp după victoria în Liga Campionilor, misterul a fost dezvăluit: transferul lui Ilkay Gündogan la FC Barcelona a fost anunțat.

Jucătorul național german se transferă oficial din 1 iulie 2023 de la tripla campioană din Anglia la FC Barcelona din Spania. Acolo va juca acum alături de portarul național Marc-Andre ter Stegen.

„De când eram copil mic, am visat să port acest tricou într-o zi”, a explicat Gündogan într-o declarație decizia sa de a se transfera la catalani.

„Știu că mă așteaptă multă presiune”, a spus Gündogan. „Dar îmi place presiunea. Îmi place să ies din zona mea de confort.”

Barcelona era „singurul club din lume” care i se părea ca o destinație nouă sensibilă. „Era vorba de Barcelona sau nimic!”, a spus el, referindu-se la un citat faimos al lui Guardiola din perioada sa la FC Bayern („Thiago sau nimic!”). Din momentul transferului la Barcelona ponturile de pariuri sportive nu-l mai văd ca favorit la câștigarea Champions-League.

Ilkay Gündogan: cât câștigă el la Barca

Contractul lui Gündogan cu FC Barcelona este datat până la 30 iunie 2025. În plus, în contractul experimentatului jucător există o opțiune pentru un al treilea sezon la Barcelona. Clauza de reziliere în contractul lui Gündogan cu Barca este de 400 de milioane de euro.

Cât este salariul lui Ilkay Gündogan la FC Barcelona? Salariul lui Gündogan la Barca este de 18,7 milioane de euro.

Astfel, Gündogan se află pe locul 3 în clasamentul intern al salariilor Barca – după Frenkie de Jong și Robert Lewandowski. Oare și Gündogan are nevoie de un Bonus la pariurile sportive, sau îi ajunge salariul de la Barcelona?

Pentru a-și îndeplini visul din copilărie, se spune că Gündogan chiar a renunțat la o parte din salariu. Deoarece Man City a oferit pentru prelungirea contractului un salariu anual de aproximativ douăsprezece milioane de euro – dar, aparent, cu o durată semnificativ mai scurtă.

Cu toate acestea, salariul actual al lui Gündogan la Barca este chiar mai mare decât cel de la Manchester City. Salariul său anual la Skyblues era de aproximativ 8,5 milioane de euro. Cu acest venit, Ilkay Gündogan nu era în fruntea listei interne de salarii – deși era căpitanul echipei.

Ilkay Gündogan: soția Sara și un fiu

Ilkay Gündogan și soția sa, Sara, au primit un nou membru al familiei pe 15 martie 2023. În acea zi, primul copil al cuplului s-a născut sănătos.

Fiul lui Ilkay Gündogan se numește Kais și a devenit imediat mândria părinților săi.

Încă din ianuarie, Sara Gündogan a anunțat pe Instagram că este însărcinată: „Am stat mult să mă gândesc dacă să păstrez aceste fotografii pentru mine, pentru că acest apus de soare a fost ceva special. Nu sunt pentru dezvăluiri de gen sau discursuri mari pe social media despre viața mea privată.”

„Dar a deveni mamă a fost întotdeauna un vis al meu”, a continuat soția lui Gündogan, Sara. Apoi a încercat chiar să facă o critică socială ușoară pe platforma de social media:

„Știu că în societatea noastră de astăzi nu mai este cool să fii mamă, pentru mulți este un vis plictisitor. Dar pentru mine, un fiu este singurul lucru pe care îl lăsăm în urmă pe acest pământ.”

Cuplul a numit cu drag copilul nenăscut „Baby Gundo” – scurt pentru Gündogan, pe care englezii evident nu îl pot pronunța bine…

Aici se află rădăcinile lui Gündogan

Ilkay Gündogan s-a născut pe 24 octombrie 1990 în Gelsenkirchen. Acest lucru îl face un adevărat copil al Ruhrului, crescând chiar lângă Veltins-Arena pe Schalke.

Chiar dacă fotbalistul însuși are doar cetățenia germană, este fiul părinților turci. Atât mama cât și tatăl său sunt originari din Dursunbey. Este vorba de un oraș din provincia Balikesir.

Bunicul său s-a mutat în Ruhrgebiet și a început să lucreze ca miner. Cu toate acestea, familia sa a rămas în Turcia, până la sfârșitul anilor 1970.

Irfan Gündogan, tatăl lui Ilkay, și-a găsit imediat un loc de muncă după reîntregirea familiei cu frații săi în Germania.

Se pare că latura sportivă este în ADN-ul familiei Gündogan. Deoarece verișoara sa, Naz Aydemir, este activă în echipa națională de volei a Turciei. Gündogan, de altfel, nu neglijează legătura cu Turcia.

Se implică frecvent în proiecte locale din țara părinților săi și a cofinanțat, printre altele, stadionul echipei Dursunbeyspor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă