spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

EȘEC: Sistemul de scanare a lucrărilor la Evaluarea Națională a cedat

Știri din Județ

Publicitate

De anul acesta, Ministerul Educației a introdus un nou sistem de corectare a lucrărilor la Evaluarea Națională. Fiecare lucrare este scanată și încărcată în sistem în prezența elevului de profesorul asistent. Apoi este alocată aleator la corectare. Dar sistemul a cedat. La 2 ore de la finalizarea timpului oficial de predare a lucrărilor, elevii sunt blocați în clase pentru că lucrările nu au putut fi scanate.


Dacă elevii care au terminat primii, înaintea timpului de 2 ore alocat, au putut preda lucrările, iar acestea au fost scanate și urcate în sistem, când s-a expirat timpul, sistemul sa dovedit depășit.

La unele școli s-a putut scana, dar nu s-a putut urca în sistem. Iar elevii sunt ținuți în clasele de examen. După aproape 2 ore de probleme, a venit un mesaj de la Ministerul Educației către școli: „Având în vedere supraîncărcarea platformei, informați asistenții responsabili cu scanarea să scaneze lucrările în prezența elevilor, iar încărcarea pe platformă se va face în cursul zilei de azi de către asistenți. După scanarea lucrărilor în prezența elevilor, aceștia pot pleca”.

Astfel, Ministerul speră ca elevii să poată pleca acasă. Dar situația contravine metodologiei care presupune ca elevul să fie prezent la scanare și urcare în sistem. Reamintim că astăzi și mâine elevii de la Clasa a VIII-a dau simularea la Evaluarea Națională. Astăzi a fost proba la Limba și Literatura Română. Conform comunicatului Inspectoratului Școlar Județean Sibiu „Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, în toate cele 102 centre de susținere a simulării, membrii comisiilor putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp.”. Problemele au apărut la final, la procesul de scanare și urcare în sistem a lucrărilor.

ACTUALIZARE ORA 14.17: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu anunță că la ora 14.02 s-a încheiat procesul de scanare și urcare a tuturor lucrărilor. „Lucrările elevilor din județul Sibiu prezenți la simularea probei de Limba și literatura română au fost toate scanate și încărcate până la ora 14.02. Platforma unde lucrările sunt scanate a fost blocată proximativ 30 minute datorită fluxului mare de lucrări ce trebuiau încărcate la nivel național. După ora 12 platforma a fost deblocată și lucrările scanate au putu fi încărcate.” a transmis la cererea SIBIU INDEPENDENT, Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Reamintim că elevii au trebuit să termine lucrările până la ora 11.15. Iar de atunci până la ora 14.02 mulți au așteptat în clase scanare și urcarea lucrărilor.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului