spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ștefănuță către președintele Iohannis: „Nu permiteți agenților ruși să facă politică pentru români!” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat astăzi la ședința Parlamentului European de la Strasbourg, unde a susținut un discurs despre prioritățile României și ale Uniunii Europene în acest an electoral. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European a luat cuvântul în cadrul dezbaterii, întrebându-l pe Klaus Iohannis: “Ce Românie lăsăm în urmă pentru tinerii noștri? Ce Europă le lăsăm lor?


În cadrul discursului său, europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță i-a adus în vedere Președintelui Iohannis provocările cu care se confruntă în ziua de azi tinerii din România: „Haideți să punem viitorul tinerilor în centrul politicii. Tinerii au nevoie să fie auziți, ajutați, ascultați! Vreau să luptăm împreună pentru o Românie care oferă tinerilor locuințe accesibile, locuri de muncă stabile, servicii de sănătate, inclusiv mintală. Avem nevoie de cămine decente pentru studenții de acum, viitorii noștri doctori si profesori, viitorii noștri arhitecți, care acum învață în cămine pline de igrasie, câte 4-5 în cameră, în condiții nedemne. Domnule Președinte, e posibil ca viitorul președinte al României să fie azi într-un cămin din acesta! Cum vrem să ne purtăm cu el sau ea? Cum ne purtăm cu o întreagă generație?” a declarat Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță, a vorbit, de asemenea, în discursul său și despre nevoia de a avea mai multă grijă de mediu: „Cum ar fi o Românie cu orașe mai verzi, cu aer curat, cu trenuri rapide? O Românie cu mâncare sănătoasă și cu mai mult respect pentru natură, sol, păduri, albine și animale. Aș vrea să las fetiței mele un astfel de continent. Aș vrea să îi las o asemenea țară”, a adăugat eurodeputatul verde.

Europarlamentarul sibian a atras atenția și asupra pericolului creșterii extremismului în România: „Tinerii nu vor să trăiască într-o țară cu extremă dreaptă la putere. De aceea vă cer, domnule Președinte, să nu permiteți un guvern fascist în România! Și nu avem nevoie de un nou referendum al urii! Europa iubește drepturile Omului și dreptul omului de a iubi” a încheiat Nicu Ștefănuță.

Întregul discurs al europarlamentarului Nicu Ștefănuță poate fi urmărit aici.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Grupului și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Comunicat de presă transmis de Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă